Mercedes-Benz GLE 350de Plug-In Hybride thuis opladen

De GLE 350de Plug-In Hybride thuis opladen


De GLE 350de is één van de recentste toevoeging aan het gamma van dieselhybrides van Mercedes-Benz. Met een puur elektrisch bereik van ongeveer 100 km (WLTP) en een gecombineerd vermogen van 320pk kunnen we spreken van een krachtige Plug-In Hybride (PHEV) die van 0 naar 100 km/u in 6.8 seconden accelereert. Een performante SUV maar met een zeer lage uitstoot, wat ook interessante fiscale voordelen met zich meebrengt. Zo is deze stevige PHEV voor 100% aftrekbaar voor professionelen. Bent u ook benieuwd naar de laadmogelijkheden van deze wagen, lees dan zeker verder.


Vermogen van de batterij

De GLE 350de heeft een aanzienlijk grote actieradius die in de meeste gevallen toestaat het woon-werkverkeer af te leggen op een zuinige en milieuvriendelijke manier. Met de batterijcapaciteit van 31,2 kWh ligt het puur elektrische bereik tussen 82 en 99 km. De compatibiliteit met verschillende laadstations maakt dat men zich geen zorgen hoeft te maken over het type laadstation waarmee men wil opladen. Deze hypermoderne SUV is geschikt voor het opladen met wisselstroom (AC), via het stopcontact of een laadpaal, maar ook met gelijkstroom (DC) wat vooral bij publieke snelladers voorkomt. De GLE 350de is één van de weinige Plug-In Hybrides die met een DC-lader opgeladen kan worden. Deze manier van opladen is dan ook veruit het snelste. Het is echter ook mogelijk om de wagen via het stopcontact op te laden, maar de laadtijd hiervan is veel langer dan bij het opladen met een DC-lader of via een laadpaal. Een dergelijke laadpaal kan thuis of op het werk geïnstalleerd worden waardoor u uw wagen steeds op een vlotte manier kan opladen, op de plaats(en) waar u meestal het langst bent. 


Hoelang duurt het om de batterij van de GLE 350de Plug-In Hybride op te laden?

De laadtijd is sterk afhankelijk van het vermogen waarmee men de batterij oplaadt. Dit verschilt van het soort laadtoestel. Als men deze SUV via het stopcontact wil opladen duurt dit het langste. De oplaadtijd hiervan bedraagt grofweg 15 uur en bovendien is het niet altijd de veiligste optie om uw wagen op het net van uw woning aan te sluiten als u er nog andere toestellen op aansluit die veel energie verbruiken. Wij raden aan om te opteren voor een laadoplossing bij u thuis of op het werk, om het u ook zo gemakkelijk mogelijk te maken. Deze manier is veel sneller en ook veiliger dan opladen via het stopcontact. Een laadpaal met een vermogen van 7,4 kW kan de GLE 350de opladen in slechts 4,2 uur. Bij opladen aan laadpalen met hoger vermogen kan dit de laadtijd nog een stuk naar beneden krijgen. Als men kiest om op te laden via een publieke DC snellader kan de batterij in slechts 20 minuten worden opgeladen (10-80% SoC) of op ongeveer 30 minuten (10-100% SoC). Algemeen wordt aangenomen dat aan een snellader van 50 kW de laadtijd ongeveer 35 minuten bedraagt.

Als het gaat over thuis of op het werk opladen, kan u zien dat opladen via een laadpaal aanzienlijk sneller is dan laden via het stopcontact. Maar een laadpaal heeft nog tal van andere voordelen, lees ze hier.

Hieronder vindt u een overzicht van de laadsnelheid bij verschillende types aansluitingen.


Hoe opladen?

De Mercedes-Benz GLE 350de werkt met de Europese standaard-aansluiting type 2. Wanneer u deze SUV wil opladen via het stopcontact of een laadpaal heeft u zo’n stekker nodig.


De aansluiting bevindt zich aan de linker achterzijde van de wagen, ter hoogte van de tankklep aan de rechterkant van het voertuig. Wanneer u een laadpaal thuis of op het werk wil installeren is het belangrijk om daar rekening mee te houden. 


Ons advies

PlugInvest raadt voor de Mercedes-Benz GLE 350de aan om ofwel thuis ofwel op het werk een 1-fasige 7,4kW of meteen een 11kW laadpaal te plaatsen. Wanneer u ook geïnteresseerd bent om onderweg op te laden raden we aan om een laadpas aan te schaffen voor publieke laadpalen. De laadpas die PlugInvest aanbiedt werkt met een forfaitaire kost per maand (andere verdelers van laadpassen rekenen een toeslag per geladen kWh) en kan gebruikt worden bij meer dan 150.000 publieke laadstations in Europa.

Heeft u nog vragen of bent u geïnteresseerd in een laadpaal bij u thuis of op het werk, dan kan u altijd contact opnemen met Pluginvest voor vrijblijvend advies.

Twijfelt u nog over het type wagen dat u wil aanschaffen? Ontdek hier de oplaadcapaciteiten van andere populaire elektrische en plug-in hybride wagens:


Volledig elektrische modellen

Plug-in hybride modellen

Tesla Model S

Mercedes GLC 300e 

Tesla Model X 

Mercedes GLE 350de 

Tesla Model Y 

BMW X5 45e 

Tesla Model 3

Ford Kuga 

Volvo XC40 P8 Recharge 

 

Renault ZOE 

 

Jaguar I-Pace

 

Volkswagen e-Golf 

 

Nissan Leaf

 

Hyundai Kona Electric 

 

BMW i3 

 

Audi e-tron 

 

Polestar 2 

 

Ford Mach-E

 

Volkswagen ID.3 1ST 

 

Volkswagen ID.4 1ST 

 

Aiways U5 (tijdelijk onbeschikbaar)