Starten met een snellader voor uw auto?

Starten met een snellader voor uw auto?

Pluginvest biedt verschillende mogelijkheden om uw elektrische auto snel op te laden. Hierin is een verschil in semi-snelladen en snelladen.


Semi-snelladen hierin zijn 3 snelheden te onderscheiden

  • 1 fase laden bij 32 Ampère met laadsnelheid 7,4 kW. Uw elektrische auto is in ongeveer 3 uur opgeladen.

  • 3 fase laden bij 16 Ampère met laadsnelheid 11 kW. Uw elektrische wagens is in circa 2 uur opgeladen.

  • Bij een 3 fase lader met 32 Ampère met laadsnelheid 22 kW duurt het ongeveer 1 uur om de accu volledig op te laden.

PlugInvest biedt deze vermogens aan om uw auto snel te kunnen laden.


Wat is het vermogen van een snellader?

Vaak hebben snelladers een AC- en DC- snellaad mogelijkheid. Het laadvermogen van een snellader is vandaag beperkt tot 350kW. Er zijn nog wel maar enkele modellen die aan dit vermogen kunnen laden. De meeste elektrische wagens zullen tussen de 50kW en 150kW snelladen. 


Hoe lang duurt het snelladen van een auto?

De laadsnelheid wanneer u een snellader gebruikt zal voornamelijk afhangen van het vermogen van de snellader en het laadvermogen van de batterij. Gemiddeld zal een elektrische wagen 20 minuten tot een half uurtje nodig hebben om de accu tot 80% op te laden.


Wat zijn de kosten van een snellader?

Snelladen is de duurste manier om een elektrische wagen op te laden. Vergeleken met het thuis opladen van een elektrische wagen, is het snelladen tot 3x duurder. Om 100 kilometer op te laden betaalt u gemiddeld €11,7 aan een snellader, wilt u thuis opladen, dan kost dit ongeveer €3,4. 


Pluginvest werkt met verschillende leasingformules

 

Charge@Home - de formule om uw elektrische thuis snel op te laden. Zo zijn uw werknemers niet afhankelijk van publieke oplaadpalen, kunnen wij de werknemers vergoeden voor de verbruikte energie en kan u als werkgever alles opvolgen via ons online platform.

Charge@Work - snelladen op kantoor. Door laadinfrastructuur te voorzien op de parking van uw bedrijf zet u uw toekomstvisie en duurzame karakter in de verf. Bovendien kunnen uw bezoekers en werknemers zo genieten van het interessante elektriciteitstarief dat u als bedrijf kan aanbieden ten opzichte van de huidige tarieven voor publieke laadstations die oplopen tot €0,50/kWh! U kan de maandelijkse kost voor de laadstations omdraaien naar maandelijkse inkomsten of de oplaadpalen enkel voor uw eigen gebruik installeren.

Charge@Public - snelladen op publieke plaatsen. Naast de oplossingen om thuis of op het werk te laden kan PlugInvest u ook de nodige diensten leveren om publiek te laden. Onze laadpas is gekoppeld aan een uitgebreid netwerk van Europese laadnetwerken van meer dan 37.000 oplaadpalen. De afrekening met alle uitbaters in het netwerk gebeurt maandelijks door ons zodat u niet met 5 verschillende pasjes op zak hoeft te lopen. Bovendien rekenen wij geen marge per kWh, minuut of laadbeurt.