Ford Kuga

Ford Kuga plug-in hybride thuis opladen

De nieuwe  Ford Kuga  plug-in hybride is vanaf 2021 beschikbaar. Er zullen 4 verschillende versies (Trend, Titanium, ST-line en Titanium X) gelanceerd worden en de adviesprijs zal schommelen tussen €33.325 en €38.125. Deze auto zal de concurrentie aangaan met de bestaande en nieuwe plug-in hybride SUV’s. Hebt u interesse in deze wagen en bent u benieuwd naar de laadmogelijkheden, lees dan zeker dit artikel.

Vermogen van de batterij

De batterij van de wagen beschikt over een capaciteit van 14,4kWh. Dit vertaalt zich in een theoretisch rijbereik van 56 kilometer (WLTP). Het werkelijke rijbereik van de wagen ligt echter lager omwille van de weersomstandigheden, de rijstijl en tal van andere factoren. De Ford Kuga plug-in hybride kan u opladen op verschillende manieren: via een gewoon stopcontact, via een laadpaal thuis en op het werk of via een publieke laadpaal.

Hoelang duurt het om de batterij van een Ford Kuga plug-in hybride op te laden?

De laadsnelheid zal afhangen van de manier waarop de batterij wordt opgeladen. De Ford Kuga plug-in hybride laadt trager op aan een stopcontact dan aan een laadpaal. Omdat de batterij van de wagen kan opgeladen worden binnen één nacht is het niet noodzakelijk om een laadpaal te installeren. Maar wanneer u het maximum uit de batterij wil halen is het aangewezen om een laadpaal te installeren. Via een laadpaal kan de batterij van de Ford Kuga in ongeveer 4 uur opladen. Gebruikt u het stopcontact om de batterij op te laden, dan zal de batterij meer dan 6 uur nodig hebben om volledig opgeladen te zijn. Dus wanneer u graag met een volle batterij rijdt, is het interessant om een laadpaal te installeren om zo de batterij snel terug vol te laden.

Naast snelheid zijn nog tal van andere reden waarom u best kiest voor een laadpaal wanneer u met een plug-in hybride wagen rijdt, lees ze hier.

Hieronder vindt u een overzicht van de laadsnelheid bij verschillende types aansluitingen.

Laadpunt

Maximaal

Vermogen

Tijd

Snelheid

Stopcontact (2.3 kW)

230V / 1x10A

2.3 kW

6u 15 m

9  km/u

1-fase 16A (3.7 kW)

230V / 1x16A

3.7 kW

3 u 53 m

1 4  km/uHoe opladen?

De Ford Kuga plug-in hybride werkt met de Europese standaard-aansluiting type 2. Wanneer u de Ford Kuga wil opladen via een laadpaal heeft u zo’n stekker nodig.De aansluiting om op te laden bevindt zich vooraan aan de linkerkant van de wagen. Wanneer u een laadpaal thuis of op het werk wil installeren is het belangrijk om daar rekening mee te houden.

Ons advies

Pluginvest raadt voor de Ford Kuga plug-in hybride aan om zowel thuis als op het werk een 22kW laadpaal te plaatsen. Dit type laadpaal kan echter opladen aan een hoger vermogen dan de Ford Kuga aankan. Maar wanneer u in de toekomst een volledig elektrische wagen koopt hoeft u geen nieuwe, sterkere laadpaal aan te kopen. Om zo’n 22kW laadstation ten volle te benutten moet u wel beschikken over een 3-fasige aansluiting in uw elektriciteitskast. Dit is niet overal mogelijk, maar Pluginvest kan dit laadstation ook (voorlopig) 1-fasig aansluiten zodat u het toestel kan gebruiken als een 1-fasig 3,7kW toestel.

Wanneer u ook geïnteresseerd bent om onderweg op te laden raadt Pluginvest aan om een laadpas aan te schaffen voor publieke laadpalen. De laadpas die Pluginvest aanbiedt werkt met een forfaitaire kost per maand (andere verdelers van laadpassen rekenen een toeslag per geladen kWh) en kan gebruikt worden in meer dan 150.000 publieke laadstations in Europa.

Hebt u nog vragen of bent u geïnteresseerd in een laadpaal bij u thuis of op het werk, dan kan u altijd contact opnemen met Pluginvest voor vrijblijvend advies.

Twijfelt u nog over het type wagen dat u wil aanschaffen? Ontdek hier de oplaadcapaciteiten van andere populaire elektrische en plug-in hybride wagens:

Volledig elektrische modellen

Plug-in hybride modellen

Tesla Model S

Mercedes GLC 300e 

Tesla Model X 

Mercedes GLE 350de 

Tesla Model Y 

BMW X5 45e 

Tesla Model 3

Ford Kuga 

Volvo XC40 P8 Recharge 

 

Renault ZOE  

 

Jaguar I-Pace

 

Volkswagen e-Golf 

 

Nissan Leaf

 

Hyundai Kona Electric 

 

BMW i3 

 

Audi e-tron 

 

Polestar 2 

 

Ford Mach-E

 

Volkswagen ID.3 1ST 

 

Volkswagen ID.4 1ST 

 

Aiways U5 (tijdelijk onbeschikbaar)