Hyundai Ioniq 5: hoe opladen en specificaties

 74 kWh
batterij
390 km
actieradius
 €52.800
prijs

De Hyundai Ioniq 5 is een opvallende elektrische crossover die indruk maakt met zijn stijlvolle ontwerp en geavanceerde technologie. Deze auto is onderdeel van Hyundai's Ioniq-submerk, dat zich volledig richt op elektrische mobiliteit. Wat betreft prestaties is de Ioniq 5 voorzien van snellaadtechnologie, waardoor de batterij in korte tijd kan worden opgeladen. Bovendien biedt het interieur een flexibele indeling en hoogwaardige materialen, waardoor comfort en luxe hand in hand gaan.

Vermogen 

De accu van de Hyundai Ioniq 5 heeft een capaciteit van  kWh, Dit vertaalt zich in een theoretisch rijbereik van 390 kilometer (WLTP) met een maximaal actieradius van 575 kilometer (in de stad bij zachte temperaturen).

Hoelang duurt het om de batterij op te laden?

De batterij kan je opladen op verschillende manieren. De wagen kan opladen via het stopcontact, dit is wel de traagste manier om de batterij op te laden. Daarnaast kan je ook een smartcable of geavanceerd laadstation gebruiken voor een snelle en gebruiksvriendelijke laadervaring. 

Met de tabel hieronder kan je verschillende laadpunten en hun vermogen bekijken, alsook hoelang het duurt om de Ioniq 5 op te laden. of gebruik deze handige laadtijd calculator om de laadtijd van elke full-electric en plug-in hybrid te ontdekken.

LaadpuntMax. vermogenTijd
Stopcontact
2.3 kW38 uur
Smart Cable3.7 kW23u 45m
3-phase AC11 kW8 uur
CCS 50 kW 50 kW65 min
CCS 150 kW150 kW22 min

Hoe kan ik opladen?

De Hyundai Ioniq 5 werkt met de Europese standaard-aansluiting type 2 Voor snelladen wordt een CCS-aansluiting gebruikt. 

        • Europese standaardaansluiting type 2

  • Snelladen met CCS


Let op: de laadsnelheden kunnen variëren afhankelijk van het laadstation en de omstandigheden. 

Geschikte laadstations

Pluginvest raadt aan om zowel thuis als op het werk een 1-fasige laadpaal te plaatsen. Wel is het interessant om al een krachtigere laadpaal (vb 3-fasig om 11kW of 22kW) aan te schaffen en zo al klaar te zijn voor jouw toekomstige volledig elektrische wagen. Wanneer je ook geïnteresseerd bent om onderweg op te laden raden we aan om een laadpas te kopen. Zo krijg je toegang tot meer dan 450.000 openbare laadstations in Europa.

Alfen Eve Single Pro

De Eve Single Pro-line is een slimme laadoplossing en is optimaal geschikt voor particuliere en semi-openbare locaties.


Zaptec Pro

De Zaptec Pro is een slim en efficiënt laadtoestel voor grote parkings van residenties, bedrijven of nieuwbouwprojecten.


Zaptec GO

Dé oplossing om comfortabel thuis uw auto op te laden. 

Elektrische modellen

Ontdek hier meer elektrische auto's en hun specificaties

Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.