Kia Niro EV: hoe opladen en specificaties

68 kWh
batterij
580 km
actieradius
 €39.995
prijs

De Kia Niro EV is een volledig elektrische crossover die een perfecte balans biedt tussen prestaties, functionaliteit en een betaalbare prijs. Met zijn stijlvolle design, royale interieur en geavanceerde technologie is de Niro EV een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een duurzame en praktische auto.

Vermogen

De accu van de Niro heeft een capaciteit van 68 kWh, Dit vertaalt zich in een theoretisch rijbereik van 380 kilometer met een maximaal actieradius van 580 kilometer (in de stad bij zachte temperaturen).

Hoelang duurt het om de batterij op te laden?

De batterij van de Kia Niro kan je opladen op verschillende manieren. De wagen kan opladen via het stopcontact, dit is wel de traagste manier om de batterij op te laden. Daarnaast kan je ook een smartcable of geavanceerd laadstation gebruiken voor een snelle en gebruiksvriendelijke laadervaring. 

Met de tabel hieronder kan je verschillende laadpunten en hun vermogen bekijken, alsook hoelang het duurt om de Niro op te laden. of gebruik deze handige laadtijd calculator om de laadtijd van elke full-electric en plug-in hybrid te ontdekken.

LaadpuntMax. vermogenTijd
Stopcontact2.3 kW33u 15m
1-phase AC3.7 kW20u 45m
3-phase 11 kW7u 
CCS 50 kW50 kW64 min
CCS 150 kW110 kW41 min

Hoe kan ik opladen?

Je kan de elektrische Niro opladen met een type 2 stekker of een CCS stekker voor snelladen.

        • Europese standaardaansluiting type 2

  • Snelladen met CCS

Type 2 stekker                CCS stekker


Geschikte laadstations

Pluginvest raadt aan om zowel thuis als op het werk een 1-fasige laadpaal te plaatsen. Wel is het interessant om al een krachtigere laadpaal (vb 3-fasig om 11kW of 22kW) aan te schaffen en zo al klaar te zijn voor jouw toekomstige volledig elektrische wagen. Wanneer je ook geïnteresseerd bent om onderweg op te laden raden we aan om een laadpas te kopen. Zo krijg je toegang tot meer dan 450.000 openbare laadstations in Europa.

Alfen Eve Single Pro

De Eve Single Pro-line is een slimme laadoplossing en is optimaal geschikt voor particuliere en semi-openbare locaties.


Zaptec Pro

De Zaptec Pro is een slim en efficiënt laadtoestel voor grote parkings van residenties, bedrijven of nieuwbouwprojecten.Zaptec GO

Dé oplossing om comfortabel thuis uw auto op te laden. 

Elektrische modellen

Ontdek hier meer elektrische auto's en hun specificaties

Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.