Mercedes-Benz GLE 350de: hoe opladen en specificaties

Algemene specificaties

De GLE 350de is één van de recentste toevoeging aan het gamma van dieselhybrides van Mercedes-Benz. Met een puur elektrisch bereik van ongeveer 100 km (WLTP) en een gecombineerd vermogen van 320pk kunnen we spreken van een krachtige Plug-In Hybride (PHEV) die van 0 naar 100 km/u in 6.8 seconden accelereert. Een performante SUV maar met een zeer lage uitstoot, wat ook interessante fiscale voordelen met zich meebrengt.  
 

Vermogen

De GLE 350de heeft een aanzienlijk grote actieradius die in de meeste gevallen toestaat het woon-werkverkeer af te leggen op een zuinige en milieuvriendelijke manier. Met de batterijcapaciteit van 31,2 kWh ligt het puur elektrische bereik tussen 82 en 99 km. 

De GLE 350de is één van de weinige Plug-In Hybrides die met een DC-lader opgeladen kan worden. Deze manier van opladen is dan ook veruit het snelste. Het is echter ook mogelijk om de wagen via het stopcontact op te laden, maar de laadtijd hiervan is veel langer dan bij het opladen met een DC-lader of via een laadpaal. 

Hoe lang duurt het om de batterij op te laden?

Laadpunt    VermogenTijd
1-phase 16A 7 kW9u
3-phase 32A*22 kW5 u
Stopcontact 2.3 kW13 u

Hoe kan je opladen?

De Mercedes-Benz GLE 350de werkt met de Europese standaard-aansluiting type 2. Wanneer u deze SUV wil opladen via het stopcontact of een laadpaal heeft u zo’n stekker nodig. 

  • Europese standaardaansluiting type 2 
Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.