Mini Cooper SE: hoe opladen en specificaties

49 kWh
batterij
310 km
actieradius
 €38.990
prijs

De Mini Cooper SE, een elektrische variant van de iconische Mini heeft een unieke mix van stijl, prestaties en milieuvriendelijkheid. Deze compacte elektrische hatchback combineert het kenmerkende design van Mini met een krachtige elektrische aandrijflijn.

Vermogen van de Mini Cooper SE

De recente uitvoering van de Mini Cooper SE is voorzien van een batterij met een capaciteit van 49 kWh. Dit resulteert in een autonomie van 310 kilometer.

Het opladen van de batterij kan op verschillende manieren. Hoewel het langzaamste proces, is opladen via het stopcontact een optie. Een efficiëntere methode is het installeren van een laadpaal of wallbox thuis of op het werk, waardoor de batterij kan worden opgeladen tijdens periodes van niet-gebruik. Voor onderweg is het ook mogelijk om de batterij op te laden bij publieke laadstations.

Hoelang duurt het om de batterij op te laden?

LaadpuntVermogenTijd
Stopcontact2,3 kW25u 15m
Smart Cable3 kW15u 45m
1-phase AC 7.4 kW8u
3-phase AC 11 kW5u 15m
CCS DC 50 kW54 min
CCS DC150 kW29 min

Hoe kan ik opladen?

De Mini Cooper SE werkt met de Europese standaard-aansluiting  type 2 Voor snelladen wordt een CCS-aansluiting gebruikt.
Let op: de laadsnelheden kunnen variëren afhankelijk van het laadstation en de omstandigheden. 

        • Europese standaardaansluiting type 2

  • Snelladen met CCSGeschikte laadstations

Pluginvest raadt aan om zowel thuis als op het werk een 1-fasige, 7,4kW laadpaal te plaatsen. Wel is het interessant om al een krachtigere laadpaal (vb 3-fasig om 11kW of 22kW) aan te schaffen en zo al klaar te zijn voor jouw toekomstige volledig elektrische wagen (met meer laadvermogen). Wanneer je ook geïnteresseerd bent om onderweg op te laden raadt Pluginvest aan om een laadpas aan te schaffen voor publieke laadpalen.

Alfen Eve Single Pro

De Eve Single Pro-line is een slimme laadoplossing en is optimaal geschikt voor particuliere en semi-openbare locaties.


Zaptec Pro

De Zaptec Pro is een slim en efficiënt laadtoestel voor grote parkings van residenties, bedrijven of nieuwbouwprojecten.Zaptec GO

Dé oplossing om comfortabel thuis uw auto op te laden. 

Elektrische modellen

Ontdek hier meer elektrische auto's en hun specificaties

Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.