Volkswagen ID.4 1ST thuis opladen

82 kWh

batterij
496 km
actieradius
€46,260
prijs

Eind 2020 werd de Volkswagen ID.4 1ST edition gelanceerd in België. In de loop van 2021 zullen er nog andere uitvoeringen van de ID.4 volgen. Voorlopig is enkel de 1ST edition beschikbaar. Volkswagen heeft voor deze strategie gekozen om een zo vlot mogelijke transitie te maken in de fabrieken. Door nu een beperkte uitvoering beschikbaar te maken kan Volkswagen een tijdige levering van de wagen verzekeren. Op termijn zullen er meer uitvoeringen van de Volkswagen ID.4 beschikbaar worden gesteld.


Vermogen van de batterij

De Volkswagen ID.4 beschikt over een batterijcapaciteit van 82 kWh, hiervan is 77 kWh bruikbaar. Dit vertaalt zich in een theoretisch rijbereik van 496 kilometer (WLTP). Het werkelijke rijbereik zal echter veranderen omwille van weersomstandigheden, rijstijl en tal van andere factoren.


Hoelang duurt het om de batterij van een Volkswagen ID.4 op te laden?


Laadpunt

Vermogen

Tijd

Stopcontact 

2.3 kW

39u 30m

1-phase 16A 

3.7 kW

24u 30m

3-phase 16A 

11 kW

8u 15m

CCS 50 kW DC

50 kW

76 min

CCS 150 kW DC

135 kW

28 min


Hoe opladen?

De Volkswagen ID.4 1ST werkt met de Europese standaard-aansluiting type 2. Wanneer u de Volkswagen ID.4 1ST wil opladen via een laadpaal heeft u zo’n stekker nodig. Om de wagen aan te sluiten aan een snel-laadpaal wordt een CCS-aansluiting gebruikt.


 

Ons advies

Pluginvest raadt voor de Volkswagen ID.4 1ST aan om zowel thuis als op het werk een 22kW laadstation te plaatsen. Om zo’n laadstation ten volle te benutten, moet u wel beschikken over een 3-fasige aansluiting in uw elektriciteitskast. Het is niet in alle woningen mogelijk om 3-fasen aan te sluiten. Wanneer dit niet mogelijk is zal u moeten opteren voor een laadstation met een 1-fasige aansluiting, of een 3-fasig laadstation (voorlopig) 1-fasig aansluiten. Dit zal de laadtijd uiteraard verlengen.

Een andere oplossing is het plaatsen van een DC-snellader. Hiervan zijn zowel compacte wand- of paaltoestellen van 15kW of 30kW als grote toestellen met een vermogen tot 350kW mogelijk. De Volkswagen ID.4 1ST zal echter nooit meer dan 125kW per uur opladen. Doorgaans zijn de DC-snelladers een pak duurder en wordt er meestal gekozen voor een gewone (AC) laadpaal.


Geschikte laadstations

Alfen Eve Single Pro

De Eve Single Pro-line is een slimme laadoplossing en is optimaal geschikt voor particuliere en semi-openbare locaties.


Zaptec Pro

De Zaptec Pro is een slim en efficiënt laadtoestel voor grote parkings van residenties, bedrijven of nieuwbouwprojecten.Zaptec GO

Dé oplossing om comfortabel thuis uw auto op te laden. 

Pluginsights

Kom hier alles te weten over de EV-Sector en vergaar nieuwe inzichten in de transitie naar eMobility.

Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.