Californië introduceert wetsvoorstel voor bidirectioneel opladen van EV's

Californië opent de deur naar een nieuwe generatie elektrische voertuigen (EV's) met bidirectionele laadcapaciteit. In een ambitieuze stap richting een groenere toekomst heeft de Amerikaanse staat een nieuw wetsvoorstel geïntroduceerd dat vereist dat alle nieuwe EV's die vanaf 2027 worden verkocht, bidirectionele laadcapaciteit moeten hebben. 

Bidirectioneel laden verbetert elektriciteitsnet

Het wetsvoorstel zou niet alleen de financiering van bidirectionele infrastructuur verhogen, maar het zou ook staatsdoelen vaststellen voor bidirectioneel opladen. Door de introductie van bidirectioneel opladen kunnen EV's overtollige energie van het net opslaan en teruggeven tijdens periodes van piekvraag. Dit zou niet alleen de flexibiliteit en efficiëntie van het net verbeteren, maar het zou ook de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen. 

Meer info over bidirectioneel opladen

Staatsenator Nancy Skinner, de sponsor van het wetsvoorstel, is een groot voorstander van bidirectioneel opladen en beschouwt EV's als 'energieopslag op wielen'. Ze beweert dat een 60 kWh EV-batterij een gemiddeld Amerikaans huishouden gedurende minsten twee tot drie dagen van stroom kan voorzien. Dit betekent dat de groeiende vloot van EV's in Californië kan dienen als back-up energiebronnen, wat vooral belangrijk is tijdens periodes van extreme weersomstandigheden of andere noodsituaties. 

Californië geeft startsignaal voor de toekomst van mobiliteit en energie

Hoewel het wetsvoorstel al is goedgekeurd door de Senate Energy Committee, moest het nog worden gehoord voor de Senate Transportation Committee op 25 april. Als het wordt aangenomen, zou Californië de eerste staat zijn in de VS die bidirectionele laadcapaciteit verplicht stelt voor alle nieuwe EV's. Deze stap zou een enorme impuls geven aan de adoptie van bidirectioneel opladen en de overgang naar een duurzamer energiesysteem versnellen. Niet alleen voor de Amerikaanse overheid, maar ook voor de Europese en Belgische overheid zou het ook een duidelijk signaal afgeven dat bidirectioneel opladen een essentieel onderdeel kan zijn voor de toekomst van mobiliteit en energie. 

Als dit voorstel wordt goedgekeurd in de V.S., zal er hopelijk snel vooruitgang komen op het gebied van bidirectioneel opladen in Europa en over heel de wereld. 


Deel dit artikel:


Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.