De toekomst van fleet management is duurzaam.

De toekomst van fleet management is duurzaam.


De rol van wagenparkbeheerders is aan het veranderen, net zoals hun wagenpark dat doet. Nu dat de EU de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) heeft goedgekeurd, hebben bedrijven de verantwoordelijkheid om te rapporteren en bij te dragen aan de inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Hierin spelen fleet managers een cruciale rol. 

Fleet managers hebben de vaardigheden en expertise om te helpen bij het beheren van deze vakgebieden. Ze zijn dan ook ambassadeurs voor de verduurzaming van hun bedrijf aan het worden. Er zijn echter uitdagingen verbonden aan deze nieuwe rol, zoals het balanceren tussen duurzaamheidsdoelen en kostenoverwegingen en het navigeren door complexe regelgevingsvereisten. Wagenparkbeheerders die deze uitdagingen aangaan en duurzaamheidsmanagers worden kunnen aanzienlijke voordelen behalen voor hun bedrijven. 

Download de eFleet 2026 gids


Elektrificatie van het wagenpark

Een doeltreffende manier om het wagenpark van een bedrijf duurzamer te maken is door over te stappen naar elektrische wagens. De elektrificatie van de vloot heeft niet alleen een positief effect op de uitstoot van het bedrijf, maar brengt ook heel wat fiscale voordelen met zich mee. Zo kan je onder andere belastingvoordelen krijgen van de Belgische overheid, kan je een vrijstelling krijgen van verkeersbelastingen en worden de aankoopkosten afgetrokken van de belastbare winst van het bedrijf. 

Bovendien hebben elektrische wagens ook minder onderhoud nodig dan traditionele voertuigen, omdat ze o.a. geen olieverversing of uitlaadonderhoud vereisen. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op lange termijn voor het bedrijf. Daarnaast kunnen bedrijven ook profiteren van lagere brandstofkosten, aangezien elektrische auto's over het algemeen goedkoper zijn om op te laden dan met benzine of diesel te rijden. 

De overstap maken voor bedrijven en fleet managers is niet altijd evident. 

Als een gespecialiseerd bedrijf in laadoplossingen biedt Pluginvest uitgebreide begeleiding bij de overstap naar een volledig elektrische vloot. Dit omvat alles, van het adviseren over de beste laadinfrastructuur die past bij je bedrijfsbehoeften en het mobiliteitsbudget, tot het leveren en installeren van de laadpalen en de mogelijkheid tot monitoring van het laden. Ook na de installatie van de laadinfrastructuur is de after-sales service erg belangrijk voor ons, gezien Pluginvest de langetermijnrelatie hoog in het vaandel draagt. 

Pluginvest begrijpt dat elk bedrijf zijn eigen noden en wensen heeft, en daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen die specifiek zijn afgestemd op jouw bedrijf. Neem gratis en vrijblijvend contact op met ons hier.


Deel dit artikel: Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.