Drie nieuwe BYD EV-modellen op de Belgische markt vanaf oktober

Drie nieuwe BYD EV-modellen op de Belgische markt vanaf oktober

BYD brengt vanaf oktober 3 nieuwe elektrische modellen en probeert hiermee Tesla van de troon te stoten in de Belgische en Europese markt. Met maar liefst 638.000 verkochte modellen in het eerste semester van 2022 in China, is de enorme groei van BYD niet te onderschatten. Zo voerden ze tevens een pilootproject in Noorwegen, waar in een jaar tijd ook al 2.500 modellen werden verkocht. Tesla moet dus inderdaad rekening beginnen houden met deze nieuwe concurrent! 

De nieuwe modellen

We overlopen hieronder even de belangrijkste specificaties die we vermoedelijk zullen zien op de modellen Tang, Han en Atto 3 die vanaf oktober in België verkrijgbaar zullen zijn. Ze zullen natuurlijk allemaal ook compatibel zijn met de huidige laadstations in ons aanbod.

BYD Tang
De BYD Tang is een zeer ruime EV die plaats kan bieden voor 6 personen in een formatie van 2 + 2 + 2. Met alle recentste technologieën kan je er zeker van zijn dat je jezelf comfortabel en gebruiksvriendelijk kan vervoeren van punt A naar punt B. Hier de belangrijkste specificaties van het standaard model:

Vermogen
517 pk
Bereik
730 km
Aandrijving
2WD (two wheel drive)
Vermoedelijke richtprijs
€ 42.524 - € 51.546
(bron: topelectricsuv.com & carnewschina.com)


BYD Han
Deze Sedan variant, met zijn stijlvolle lijnen en strak interieur, zal het meest performante model zijn van de drie die op de Belgische markt komen. De Han heeft allerlei hoogtechnologische snufjes ingebouwd zoals een HUD (Head-Up Display) en een grote touchscreen op het dashboard. Hieronder een overzicht van de specificaties van het basismodel:

Vermogen
241 pk
Bereik
715 km
Aandrijving
2WD (two wheel drive)
Vermoedelijke richtprijs
€ 42.524 - € 51.546
(Bron: electricvehicleweb.com)


BYD Atto 3

De Atto 3 is het SUV-model dat BYD in België wil lanceren. Deze ruime wagen zal een kleiner bereik hebben en is vooral op comfort gesteld en geschikt voor kortere afstanden. Hieronder de specificaties van het standaard model:

Vermogen
204 pk
Bereik
320 km
Aandrijving
niet bevestigd
Vermoedelijke richtprijs
€ 30.948
(bron:  topelectricsuv.com)


Indien je van plan bent om deze wagen aan te schaffen kunnen wij jou steeds adviseren wat de beste laadoplossing voor bij jou thuis en voor jouw wagen is.