Ontdek de 7 elektrische auto's die het snelst opladen

Elektrische mobiliteit groeit elk jaar meer en meer en een cruciaal aspect daarvan is laadsnelheid. Snelladen is een groot onderdeel van het versnellen van de acceptatie van elektrische auto's, en gelukkig zien we steeds meer modellen die indrukwekkende laadsnelheden hebben. Wij sommen 7 elektrische auto's op die razendsnel opladen, waardoor jij in no-time terug op de baan kan. 

Hoe meten we de laadsnelheid van een EV? 

Er zijn verschillende manieren om de laadsnelheid van een elektrische auto te meten. Je kan naar de batterijgrootte kijken, naar het aantal minuten dat de EV nodig heeft om volledig opgeladen te zijn of naar hoeveel km per uur hij kan laden. 

Om de elektrische auto’s beter te kunnen vergelijken, kijken we naar de snelheid waarmee ze opladen. Niet alle EV's zijn immers gelijk - sommige batterijen zijn groter en efficiënter dan andere. Grotere batterijen hebben meer tijd nodig om op te laden. Dus in plaats van te kijken naar de tijd in minuten die het kost, kijken we naar hoeveel kilometers per uur de auto kan bijladen. Bijvoorbeeld: als een EV in staat is om met een snelheid van 150 km/u op te laden, betekent dit dat je in een uur tijd 150 kilometer aan rijbereik hebt.

Maar wat betekent het eigenlijk om als EV "volledig" opgeladen te worden? Hier kijken we naar het laadbereik van 10% tot 80%, omdat laden boven de 80% inefficiënt wordt en het bovendien niet goed is voor de batterij om constant tot 100% te gaan.

Het type laadpaal speelt ook een significante rol. We onderscheiden twee soorten laadpalen: wisselstroom (AC) en gelijkstroom (DC). In simpele termen zijn DC-laders sneller dan AC-laders, daarom dat we in deze situatie voor een DC-lader gaan. Deze vind je vooral langs snelwegen of op bedrijfsterreinen. Wil je meer info over AC en DC laden? Klik dan hier voor verdere informatie.

De top 7 elektrische auto's die snel opladen

Deze elektrische  modellen kunnen heel snel laden. Hou er wel rekening mee dat de laadsnelheid ook afhangt van de kracht van het laadstation. Al deze EV-modellen zijn verkrijgbaar in België en Nederland.

7. Volvo EX90 

Deze Volvo start de top 7 met een laadsnelheid van 450 km/u, waarbij veiligheid en efficiëntie samenkomen.6. Polestar 3

Met 470 km/u bijlaadsnelheid laat deze Polestar zien dat snelheid en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.5. Mercedes EQS 

Deze Mercedes kan met een snelheid van 510 km/u bijladen.4. Lucid Air

Met een bijlaadsnelheid van 620 km/u is deze EV niet alleen luxueus en comfortabel, maar ook snel weer opgeladen.3. Audi e-tron GT

Op de 3de plaats staat deze krachtige Audi met een laadsnelheid van 650 km/u2. Porsche Taycan Plus Sport 

Niet ver achter de leider, kan deze Porsche met een snelheid van 710 km/u ladenEN DE WINNAAR IS...

1. Hyundai Ioniq 6 🎉

Deze EV van Hyundai kan een indrukwekkende snelheid van 760 km/u bijladen, waardoor je in een mum van tijd weer op weg bent.Bron: https://ev-database.org/


Delen


Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.