Transparante laadkosten met dit online platform

Met meer elektrische auto's op de baan wordt de nood naar publieke laadstations steeds groter. Toch zijn er nog niet genoeg wettelijke voorschriften om ervoor te zorgen dat klanten altijd weten hoeveel het kost om hun elektrische auto op te laden. Hier wil Europa verandering in brengen aan de hand van een nieuwe richtlijn die de laadstations strenger zal reguleren, met duidelijke regels over de prijzen die ze hanteren. 

Onduidelijke prijzen bij opladen

Één van de grootste problemen met de huidige situatie is dat er geen uniforme tarieven zijn voor het opladen van een elektrische auto. Dit laat HLN in één van hun artikels weten.  De prijzen variëren sterk van locatie tot locatie en van aanbieder tot aanbieder. Bovendien is het vaak niet duidelijk hoe deze tarieven worden berekend en of er extra kosten in rekening worden gebracht. 

Dit gebrek aan transparantie kan leiden tot een onaangename verrassing voor de gebruiker van publieke laadpalen. Zeker wanneer de prijzen soms tot 30% kunnen verschillen, afhankelijk van de aanbieder. Dit kan leiden tot ontevredenheid en kan ervoor zorgen dat mensen minder geneigd zijn om hun elektrische auto te gebruiken. 

Meer transparantie bij oplaadkosten met online platform

Gelukkig zijn er oplossingen voor dit probleem. Mensen die een Pluginvest charge@public laadpas gebruiken, kunnen via de gratis app en het online platform transparant de kosten van hun oplaadsessie bekijken.  Dit wordt bij elke aanbieder van de meer dan 450.000 openbare laadpunten in Europa aangegeven in €/kWh; zodat je precies weet hoeveel je betaalt voor je oplaadsessie. Ook zijn er geen verborgen kosten bij het gebruik van de laadkaart! Je betaalt een vaste maandelijkse prijs van € 3,75, dit zorgt voor meer transparantie en zekerheid. 


Vind hier meer info over de laadkaart


Dit artikel delen: