Wat zijn de 5 goedkoopste elektrische lease wagens in België?

Leasing is een populaire optie om met een auto te kunnen rijden, maar dit kan tegenwoordig ook voor elektrische auto’s. In dit artikel zullen we de voordelen van het leasen van een elektrische auto bespreken, evenals het verschil tussen private en zakelijk leasen. Daarnaast zullen we de 5 goedkoopste leaseauto's in België opsommen, waardoor je een idee krijgt van welke modellen er beschikbaar zijn. 

Waarom zou je een elektrische auto leasen?

Spreiding van de kosten: Een van de belangrijkste redenen om een elektrische auto te leasen is de optie om de kosten te spreiden. In vergelijking met het kopen van een elektrische auto, waarbij je direct de volledige prijs moet betalen, biedt leasing de mogelijkheid om maandelijks een vast bedrag te betalen. Dit maakt het gemakkelijker om een elektrische auto te financieren, vooral als je niet het volledige bedrag in één keer wilt uitgeven. Ook zijn de kosten voor het opladen van een elektrische auto lager dan het voltanken van een traditionele auto.

Onderhoud en reparatie: Bij het leasen van een elektrische auto zijn de kosten voor onderhoud en reparatie vaak inbegrepen in het leasecontract. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over onverwachte uitgaven voor bijvoorbeeld accu-onderhoud of motorreparaties. Het leasen van een elektrische auto kan dus ook op lange termijn kostenbesparend zijn.  

Milieuvriendelijkheid: Elektrische auto's dragen bij aan een duurzamere toekomst. Door een elektrische auto te leasen, kun je je steentje bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, zeker als je voor een tweedehandsauto leasen kiest.  

Wat is het verschil tussen private en zakelijk leasen?

Private: Bij een privé lease sluit een particulier een contract af voor het gebruik van een elektrische auto gedurende een bepaalde periode en tegen een vast maandelijks bedrag. Het contract is meestal inclusief de kosten voor onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Aan het einde van de leaseperiode kan je de auto gewoon weer inleveren. 

Zakelijk: Zakelijk leasen is bedoeld voor ondernemers en werknemers die een auto nodig hebben voor hun werk. Het contract wordt afgesloten tussen het bedrijf en de leasemaatschappij. Er zijn vaak extra voordelen, zoals fiscale aftrekbaarheid van de leasekosten. 

Wat zijn de 5 goedkoopste lease wagens in België?

Alle prijzen zijn van de website Directlease.be 

Fiat 500e - €268/maand

De Fiat 500e combineert het iconische design van de reguliere Fiat 500 met een elektrische aandrijflijn. Het bereik van deze auto is ongeveer 180 kilometer. .

 Lees meer

Peugeot e208 - €320/maand

De Peugeot e-208 is een compacte elektrische auto met een aantrekkelijk design en een bereik van ongeveer 340 kilometer op een volle acculading..

Lees meer

Dacia Spring - €356/maand

De Dacia Spring is een betaalbare elektrische auto met een praktisch ontwerp en een bereik van ongeveer 230 kilometer. 

 Lees meer

Smart EQ fortwo - €360/maand

De Smart EQ fortwo is een ideale auto voor stedelijk rijden dankzij zijn compacte formaat. Het bereik van deze auto bedraagt ongeveer 130 kilometer.

 Lees meer

Nissan Leaf - €463/maand

De Nissan Leaf  biedt een ruim interieur en een indrukwekkend bereik van ongeveer 385 kilometer. 

 Lees meer

Deel dit artikel:


Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.