Back

Charging-as-a-Service

Waarom zelf investeren in laadinfrastructuur? Voor de meeste bedrijven is dit niet hun kernactiviteit. Om de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen lanceerde Pluginvest sinds 2018 een laagdrempelige CaaS-formule.

Charging-as-a-Service (CaaS) is de innovatieve renting-formule van Pluginvest die het mogelijk maakt om laadinfrastructuur voor elektrische auto's te leasen. In een tijd waarin de transitie naar duurzame mobiliteit volop bezig is, is de vraag naar efficiënte en toegankelijke laadoplossingen exponentieel gegroeid. Met Charging-as-a-Service kan jouw bedrijf nu eenvoudig en flexibel een laadinfrastructuur leasen. Voor bedrijven die hun werknemers en klanten willen voorzien van laadmogelijkheden biedt CaaS een op maat gemaakt oplossing die perfect bij jouw specifieke behoeften past.

Laadpalen financieren

Je kan alle laadstations in het aanbod van Pluginvest met CaaS financieren.

Flexible oplossing

Na de leasingperiode kan je ervoor kiezen om een afkoopsom te betalen. Of de laadinfrastructuur  wordt gewoon terug overgenomen door ons.

Future-proof laden

De mogelijkheid om jouw laadnetwerk te laten uitbreiden of net te laten inkrimpen, met future-proof laadtoestellen.

Huur een laadoplossing

In deze maandelijkse renting/leasing-optie ben je meteen zorgenvrij en kan je  bijvoorbeeld het aantal laadpalen op de parking of bij jouw werknemers thuis eenvoudig mee laten groeien naarmate de vloot verder vergroent.

Ik wil een offerte aanvragen

FAQ 

Een leasingformule is inherent toegankelijker en laagdrempeliger voor veel bedrijven. Daarnaast biedt CaaS de flexibiliteit om het laadnetwerk van jouw bedrijf mee te laten groeien of krimpen met het wagenpark.

Hiervoor dien je een geldig BTW-nummer te hebben. Er zal ook een financiële check plaatsvinden om de gezondheid van de onderneming na te gaan. Als alles in orde blijkt te zijn, kan jij genieten van de voordelen van CaaS.

Ja, je kan alle laadstations in het aanbod van Pluginvest met CaaS financieren. Belangrijk is wel dat de vooraf bepaalde rentevoet afhankelijk is van de investering die men maakt en dit kan van laadstation tot laadstation afhangen. 

Na de leasingperiode kan je ervoor kiezen om een afkoopsom van 16% van het originele investeringsbedrag te betalen. Na het betalen van de afkoopsom ben je de rechtmatige eigenaar van de laadinfrastructuur. Indien je de afkoopsom niet wenst te betalen, wordt de laadinfrastructuur weer overgenomen door Pluginvest.

Voor Charging-as-a-service worden er vaste leasingperiodes gehanteerd. De contractduur hiervan bedraagt ofwel 48 maanden, ofwel 60 maanden. Dat komt dus neer op 3 of 5 jaar.