Volvo XC40 P8 Recharge

 Volvo XC40 P8 Recharge opladen

Volvo heeft  een ambitieus doel . De autofabrikant wil dat tegen 2025, 50% van de nieuw verkochte Volvo’s elektrisch zijn, de andere helft moet uitsluitend bestaan uit plug-in hybrides. Zo wil de autofabrikant zich volledig richten op elektrificatie en verbrandingsmotoren op termijn weren uit het assortiment. Om dit doel te bereiken gaat Volvo elk jaar een volledig elektrisch model op de markt brengen, te starten met de  Volvo XC40 P8 Recharge .

Vermogen van de batterij

De Volvo XC40 P8 Recharge beschikt over een batterijcapaciteit van 78kWh, waarvan 74kWh bruikbaar. Dit vertaalt zich in een theoretisch rijbereik van 418 kilometer ( WLTP ). Het werkelijke rijbereik zal echter lager liggen omwille van de weersomstandigheden, de rijstijl en tal van andere factoren. Met een vermogen van 409 pk kan de wagen van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden. Met een topsnelheid van 180 km/u ( begrensd zoals elke Volvo ) beschikt deze compacte 4x4 SUV over voldoende vermogen om snel van punt A naar punt B te gaan.

De Volvo XC40 P8 Recharge kan u op verschillende manieren opladen: via een stopcontact, via een laadpaal thuis en op het werk of via een publiek laadstation of DC-snellader. Over elk van de mogelijkheden geven we hieronder meer details.

Hoelang duurt het om een Volvo XC40 P8 Recharge op te laden?

De laadsnelheid zal afhangen van de manier waarop de wagen wordt opgeladen. De Volvo XC40 P8 Recharge laadt trager op aan een stopcontact dan aan een laadpaal. Wilt u de wagen in snel tempo opladen, dan heeft u een  DC-snellader  nodig. Via het stopcontact zal de wagen ruim één dag nodig hebben om volledig op te laden, m.a.w. de wagen zal 2,3kW per uur opladen. Het is dus aangeraden om een laadpaal bij u thuis of op het werk te installeren wanneer u een Volvo Recharge koopt. Zo kan u via wisselstroom (AC) de wagen echter opladen aan maximum 11 kW per uur. Met een 11kW laadstation zal de Volvo XC40  Recharge opgeladen worden in +/- 7 uur. De wagen kan dus perfect opladen tijdens de werkdag, of ’s nachts wanneer u de wagen niet gebruikt.

Wilt u de Volvo XC40 P8 Recharge sneller opladen dan moet u de wagen opladen aan een DC-snellader. Door de omvormer van de auto passeren kan u rechtstreeks gelijkspanning aan de batterijen leveren. Zo kan u laden tot 150kW per uur, ofwel ruim 10x sneller.

Zo kan een Volvo XC40 in 40 minuten opgeladen zijn voor 80% en heeft u opnieuw een rijbereik van 334 kilometer (WLTP). Wanneer u een snellader gebruikt, kan de wagen maximaal tot 80% opladen, dit om oververhitting van de batterij te vermijden.

Hoe opladen?

De Volvo XC40 werkt met de Europese standaard-aansluiting  type 2 . Wanneer u de Volvo XC40 P8 Recharge wil opladen via een laadpaal heeft u zo’n stekker nodig. Om de wagen aan te sluiten aan een snel-laadpaal wordt een Europese CCS-aansluiting gebruikt.

De aansluiting om op te laden bevindt zich achteraan aan de linkerkant van de wagen. Wanneer u een laadpaal thuis of op het werk wil installeren is het belangrijk om daar rekening mee te houden.


Ons advies

Pluginvest raad voor de Volvo XC40 P8 Recharge aan om zowel thuis als op het werk een 11kW laadstation te plaatsen. Om zo’n laadstation ten volle te benutten, moet u wel beschikken over een  3-fasige  aansluiting in uw elektriciteitskast. Het is niet in alle woningen mogelijk om 3-fasen aan te sluiten. Wanneer dit niet mogelijk is zal u moeten opteren voor een laadstation met een 1-fasige aansluiting, of een 3-fasig laadstation (voorlopig) 1-fasig aansluiten. Dit zal de laadtijd uiteraard verlengen.

Een andere oplossing is het plaatsen van een DC-snellader. Hiervan zijn zowel compacte wand- of paaltoestellen van 15kW of 30kW als grote toestellen met een vermogen tot 350kW mogelijk. De Volvo XC40 P8 Recharge zal echter nooit meer dan 150kW per uur opladen.

Wanneer u ook geïnteresseerd bent om onderweg op te laden raadt Pluginvest aan om een laadpas aan te schaffen voor publieke laadpalen. De laadpas die Pluginvest aanbiedt kan gebruikt worden in meer dan 150.000 publieke laadstations in Europa. Daarboven kan u ook gebruik maken van de publieke snel-laadpalen wanneer u ze nodig heeft.


Geschikte laadstations

Alfen Eve Single Pro

De Eve Single Pro-line is een slimme laadoplossing en is optimaal geschikt voor particuliere en semi-openbare locaties.


Zaptec Pro

De Zaptec Pro is een slim en efficiënt laadtoestel voor grote parkings van residenties, bedrijven of nieuwbouwprojecten.Zaptec GO

Dé oplossing om comfortabel thuis uw auto op te laden. 

Pluginsights

Kom hier alles te weten over de EV-Sector en vergaar nieuwe inzichten in de transitie naar eMobility.

Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.