Hyundai Kona 

De Hyundai Kona, een opvallende en veelzijdige elektrische auto, heeft de aandacht getrokken van autoliefhebbers over de hele wereld.

Wat is het bereik van de Hyundai Kona?

Het werkelijke vermogen van de Hyundai Kona  is 64 kWh, dit vertaalt zich in een theoretische rijbereik van 395 km. Het exacte bereik zal in de werkelijkheid lager of hoger liggen door weersomstandigheden en je persoonlijke rijgedrag.  

Hoelang duurt het om de batterij op te laden?

Laadpunt Vermogen Tijd Snelheid
Stopcontact (2.3 kW) 2.3 kW 32u 45m 12 km/u
1-phase 16A (3.7 kW) 3.7 kW 20u 30m 19 km/u
CCS (50 kW DC) 49 kW 63 min 260 km/u
CCS (175 kW DC) 77 kW 44 min 370 km/u

Hoe kan ik opladen?

De Hyundai Kona kan op twee verschillende manieren worden opgeladen: 

  • Europese standaard-aansluiting type 2

  • Snelladen met CSS 


Wat is de prijs van de Hyundai Kona?

De prijs is vaak een doorslaggevende factor bij het kiezen van een auto. De Hyundai Kona biedt een aantrekkelijke prijs op de Belgische markt in vergelijking met andere elektrische auto's in dezelfde klasse. Hoewel de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de gekozen specificaties en opties, begint de basisprijs van de Hyundai Kona bij ongeveer  €37.000.

Ons advies

Over het algemeen is de Hyundai Kona een uitstekende elektrische auto die veel te bieden heeft. Met zijn indrukwekkende bereik, snelle laadtijden en aantrekkelijke prijs, is het een aantrekkelijke keuze voor zowel stadsritten als lange afstanden. De Kona heeft ook een stijlvol en modern ontwerp, een comfortabel interieur en een scala aan handige functies. Het enige nadeel dat sommige mensen kunnen ervaren, is mogelijk de beperkte bagageruimte, vooral als je vaak grote ladingen moet vervoeren.