Back

CO2 compensatie

Bij Pluginvest streven we ernaar om de impact van onze activiteiten op het milieu te minimaliseren en geloven we in tastbare acties voor een betere wereld. Daarom zijn we trots  dat we samenwerken met de non-profitorganisatie 'Trees for All' om onze CO2-uitstoot te compenseren.

Waarom CO₂-compensatie?


Bij Pluginvest geloven we dat bewustzijn en actie hand in hand gaan. Daarom nemen we niet alleen de verantwoordelijkheid voor onze CO₂-uitstoot, maar streven we er actief naar om deze impact te verminderen en te neutraliseren. 

CO₂-compensatie of carbon ofsetting is gericht op het verminderen van de netto-CO₂-uitstoot. Het idee is om de uitstoot die niet volledig kan worden vermeden, te compenseren door elders in duurzame projecten te investeren. Dit omvat het ondersteunen van initiatieven zoals hernieuwbare energie, bosbehoud, en duurzame landbouw.

De keuze om onze CO₂-uitstoot te compenseren door gebruik te maken van de non-profit 'Trees for All' en hun duurzame project in Bolivia, is een concrete stap in onze toewijding aan een groenere toekomst. We geloven dat bedrijven een verantwoordelijkheid hebben om positieve veranderingen teweeg te brengen, en deze overtuiging drijft ons om actief bij te dragen.


Hoe compenseren we onze CO₂-uitstoot?

Wij compenseren de CO₂ door gebruik te maken van de vzw Trees for All en maken gebruik van hun handige calculator om precies uit te rekenen hoeveel CO₂ we moeten compenseren.

 Trees for All is een Nederlandse non-profitorganisatie die zich al 25 jaar lang inzet voor wereldwijde bosbescherming en het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Ze zijn niet alleen toegewijd aan het planten van bomen, maar ook aan het creëren van sociale en economische impact. Hun projecten strekken zich uit over de hele wereld.   

Download ons certificaat  hier .

8530 kilo
uitstoot gecompenseerd

Duurzame landbouw in Bolivia

Het huidige project dat we steunen helpt lokale boeren in Bolivia met duurzaam landgebruik waardoor bomen bespaard worden en de leefomstandigheden verbeteren. Je kunt meer informatie over dit project vinden op de website van Trees for All. 

Lees meer
 
 


Wens je nog meer info, neem dan gerust contact op.

Contacteer ons