Over Lizy en Pluginvest

De samenwerking tussen Lizy en Pluginvest biedt klanten een totaaloplossing die het gemak van premium leasen van tweedehands auto's combineert met een ultramoderne EV-laadinfrastructuur. Onze klanten zullen profiteren van een naadloze ervaring die voertuigselectie, lease-overeenkomsten en een op maat gemaakte EV-laadoplossing omvat.

Pluginvest & Lizy, combining the best of both worlds! 

De integratie van het aanbod van Lizy en Pluginvest is bedoeld om de complexiteit die vaak gepaard gaat met de overstap naar elektrische voertuigen te vereenvoudigen en klanten een totaalpakket te bieden die hun overstap naar duurzame mobiliteit geheel stroomlijnt. Lizy en Pluginvest revolutioneren samen de manier waarop klanten autoleasing en het opladen van hun tweedehands EV's benaderen. Met een focus op innovatie, gemak en klantgerichtheid is deze samenwerking klaar om het autolandschap en de sector voor duurzame energie opnieuw te definiëren.

Autoleasing met laadstation

Met het gezamenlijk aanbod van Lizy en Pluginvest lease je snel en eenvoudig een elektrische tweedehandswagen en kan je met één muisklik een laadstation erbij aanvragen.

Naadloze dienstverlening

Via de website van Lizy geef je eenvoudig aan dat je ook een laadstation wenst aan te vragen met jouw leasewagen. Pluginvest wordt hier automatisch van op de hoogte gesteld en alles wordt in werking gesteld om je tijdig van een laadstation te voorzien.

Intelligent laden

Met de slimme laadstations van Pluginvest kan je steeds het energieverbruik van jouw laadstation in het oog houden. Afhankelijk van het type laadstation dat je kiest, is het mogelijk om de terugbetaling van de energiekosten via een vennootschap te laten verlopen. 

Duurzame mobiliteit binnen handbereik. 

Via het gezamenlijke aanbod en de naadloze dienstverlening is duurzame mobiliteit nu meer dan ooit binnen handbereik. Vraag nu jouw leasingofferte aan bij Lizy en start vandaag met de eerste stappen naar elektrische rijden! 

Offerte

FAQ 

Het wordt wel eens gezegd dat elektrische auto's te duur zijn. Lizy biedt hier een antwoord op door op een laagdrempelige manier elektrische tweedehandswagens aan te bieden via een leasingformule. Zo wordt duurzame mobiliteit voor iedereen toegankelijk gemaakt op een flexibele manier. Deze EV's, oftewel elektrische voertuigen, moeten natuurlijk ook worden opgeladen om te kunnen rijden. Dit is waar Pluginvest in beeld komt. Met de flexibele werkwijze van Pluginvest, die speciaal aangepast is aan de werkwijze van Lizy, is het mogelijk om in enkele muisklikken een laadstation voor thuis of op kantoor aan te vragen. Zo ben je steeds gerust dat jouw wagen een opgeladen batterij heeft wanneer je de baan op moet. 

Je kan een elektrische wagen (plug-in) op verschillende manieren opladen. Hoewel er nog alternatieven zijn op een laadstation om jouw elektrisch voertuig, oftewel EV, op te laden raden we dit toch aan gezien deze oplossing een tal van voordelen biedt. Over het algemeen worden EV's meer dan 90% van de tijd  thuis of op het werk opgeladen omdat de wagen daar het vaakst en het langst stilstaat. Voor Full EV's (volledig elektrische wagens) raden we echter altijd een laadstation aan, om zéér lange laadtijden te vermijden. 

Je kan ervoor kiezen om via het stopcontact op te laden, maar in de meeste gevallen is dit een heel stuk trager dan opladen met een laadstation. Daarnaast hebben slimme laadstations robuustere veiligheidssystemen en is het mogelijk om intelligente laaddiensten te integreren zoals 'load balancing' of de facturatie van de laadkosten via een vennootschap, om maar enkele voorbeelden te geven. 

Je zou ook kunnen kiezen om uitsluitend publiek te gaan laden bij snelladers, zoals bijvoorbeeld die van Fastned langs de snelweg. Dit is echter een duurdere optie, gezien de uitbaters van deze publieke snelladers meestal een eigen laadtarief hanteren en dit niet altijd even transparant communiceren. Bovendien is het minder aangewezen om altijd te snelladen, gezien voortdurend opladen aan een hoog vermogen op lange termijn de gezondheid van de batterij van de wagen kan beïnvloeden.

Zakelijk laden op kantoor is vaak de goedkoopste en interessantste optie. Bedrijven kunnen namelijk interessante energiecontracten afsluiten waardoor de laadkosten vaak het voordeligste uitkomen. Werkgevers kunnen ook van de fiscale voordelen genieten waardoor de laadkosten nog meer gedrukt kunnen worden. De wagen kan dus gerust heel de dag op de kantoorparking blijven opladen zodat je een volle batterij hebt wanneer je weer wilt vertrekken.

Een laadstation thuis geeft jou de vrijheid om op te laden wanneer je maar wil. Stel dat je op weekend naar de Ardennen wil gaan, dan koppel je gewoonweg de wagen aan jouw eigen thuislaadstation de avond voor jouw vertrek en dan ben je steeds gerust dat jouw wagen een volle batterij heeft in de ochtend als je wil vertrekken. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat jouw wagen een volledige laadbeurt nodig heeft op het werk tijdens de werkuren. Of hoef je ook niet noodzakelijk op zoek te gaan naar een publieke snellader, wat bovendien ook een stuk duurder is dan de andere laadmogelijkheden.

Opladen op het werk heeft dan weer zijn eigen voordelen. Tijdens de werkweek zal jouw elektrische auto wellicht het vaakst stilstaan op de parking van het kantoor, een perfecte gelegenheid om de wagen dus op te laden aan de laadstations van het werk. Bovendien zijn zakelijke energietarieven een stuk interessanter dan particuliere tarieven, waardoor de laadkosten lager zullen uitvallen. In sommige gevallen kunnen werknemers er zelfs op rekenen dat de werkgever de laadkosten zal dekken. 

In het gezamenlijke aanbod van Lizy en Pluginvest is het mogelijk om 2 verschillende laadstations te verkrijgen bij de leasing van een elektrische tweedehands leasewagen. De selectie van deze 2 laadstations is weloverwogen op basis van het aanbod van Lizy en de specifieke noden van Lizy-klanten. We geloven er dus sterk in dat deze twee mogelijkheden de noden en verwachtingen van Lizy-klanten ruim zullen inlossen. 

  • • Zaptec GO: Een compact, maar zeer performant laadstation dat perfect geschikt is voor thuisladen. Met een middelhoog vermogen van tot wel 22 kW*, een strak design en beschikbaar in verschillende kleuren, is dit laadstation een echte aanrader voor particuliere EV-bestuurders.  


  • • Alfen EVE Single Pro-line: Een van de meest markante en betrouwbare laadstations die vandaag op de markt verkrijgbaar zijn. Met een laadvermogen van tot wel 22 kW* zijn slimme functies is het mogelijk om allerlei laaddiensten en -systemen op te nemen, zoals 'online monitoring', 'load balancing' en meer. Dit laadstation is uitermate geschikt voor zakelijk laden, onder andere omdat het mogelijk is om de laadkosten via een vennootschap te laten terugbetalen. 


* Het maximale laadvermogen is steeds afhankelijk van de elektrische situatie op de locatie waar het laadstation geplaatst zal worden. Het is in veel gevallen mogelijk om 'upgrades' van de elektrische installatie op de site te laten uitvoeren door Pluginvest tegen een meerkost. 

Jouw aanvraag voor een elektrische leasewagen start op de website van Lizy. Hier kan je op zoek gaan naar de EV die perfect aansluit bij jouw noden en verwachtingen aan de hand van relevante filters en keuzemogelijkheden. 

Heb je een elektrische leasewagen uitgekozen? Dan krijg je enkele vragen voorgeschoteld over de looptijd van de lease, het aantal kilometers je gemiddeld per jaar rijdt, of je al dan niet een aankoopoptie wilt en ten slotte of je een laadstation wenst. Hier kan je het laadstation kiezen wat het meest aansluit bij jouw noden. 

Eens je een keuze hebt kunnen maken vervolledig je jouw aanvraag met jouw contactgegevens en verstuur je deze snel en eenvoudig. Lizy behandelt jouw aanvraag en neemt weer contact op met jouw om de offerte en de volgende stappen verder toe te lichten. 

Er wordt bovendien steeds een levertermijn meegegeven. Pluginvest tracht hier steeds rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat jouw laadstation klaar voor gebruik is vanaf jouw elektrische leasewagen geleverd wordt. Zo mikt Pluginvest steeds op een installatietermijn van ongeveer 6 weken, onder voorbehoud van externe factoren en de vraag op dat ogenblik. 

De leasing van jouw elektrische Lizy-wagen loopt af. Wat nu met het laadstation? Na de afloop van het leasingcontract wordt het laadstation jouw eigendom. Op dat ogenblik worden de maandelijkse diensten voor het laadstation overgezet op jouw naam en worden deze dan ook aan jou gefactureerd.

Indien je de diensten op dat moment niet wenst over te nemen, dien je contact op te nemen met Pluginvest om het abonnement op de diensten stop te zetten. Ook al zet je het abonnement voor de maandelijkse diensten niet verder, zal je uiteraard nog steeds kunnen opladen aan jouw laadstation.