CREG-tarief

Het CREG is de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas in België. De 2 voornaamste taken van het CREG zijn enerzijds het toezicht houden op de transparantie en de mededinging op de elektriciteits- en aardgasmarkt. Anderzijds waakt het CREG over de markttoestand en over het algemene energiebeleid, rekening houdend met de consumentenbelangen. De tariefbepaling van het CREG is dan ook een leidraad voor CPO’s en MSP’s in België.

Huidig Pluginvest CREG-tarief* (juni 2024):
€ 0,29/kWh ex. BTW

Gehanteerde CREG-tarieven van de voorbije maanden bij Pluginvest:

Maand Prijs
Mei 2024 € 0.29/kWh
April 2024 € 0,31 /kWh
Maart 2024 € 0.33/kWh
Februari 2024 € 0.33/kWh
Januari 2024 € 0.33/kWh
December 2023 € 0,33/ kWh
Afgeleid van: www.creg.be 
Alle prijzen zijn exclusief BTW. Indien je een particuliere klant bent, geldt er een BTW-regeling van 6%.

Concreet voorbeeld:

Betaalt jouw werkgever de laadkosten van jouw thuislaadstation terug? 
Dan zal het tarief waaraan de terugbetaling van de gemaakte laadkosten (= verbruikte energie van jouw laadstation) bepaald worden door jouw werkgever.
Indien jouw werkgever ervoor heeft gekozen om het terugbetalingstarief aan de hand van het Pluginvest CREG-tarief te laten gebeuren, dan geldt de volgende situatie voor jou.   

Als je de terugbetaling van de laadkosten van bijvoorbeeld augustus 2023 verwacht, dan zal het terugbetaalde bedrag berekend worden op basis van het Pluginvest CREG-tarief. De terugbetaling voor augustus 2023 zal dan aan €0,32/kWh zijn. De effectieve terugstorting van de laadkosten gebeurt gemiddeld 30 dagen na het aflopen van de maand waarvan je de terugbetaling verwacht. 

Klik hier voor het handige schema voor de terugbetaling van energieverbruik.


*Bij Pluginvest wordt het tarief voor de terugbetalingen van de energiekosten (genaamd  “ Pluginvest CREG-tarief " ) standaard gebaseerd op het gemiddelde CREG-tarief.

Wens je nog meer info, neem dan gerust contact op.

Contacteer ons