BMW X1 xDRIVE30e: hoe opladen en specificaties

18 kWh
batterij
78 km
actieradius
 €54.233
prijs
Als het gaat om het kiezen van een premium compacte SUV die zowel duurzaamheid als rijplezier biedt, komt de BMW X1 xDrive30e zeker in aanmerking. Met zijn geavanceerde hybride aandrijflijn en kenmerkende ontwerp combineert deze auto de kracht van een verbrandingsmotor met de efficiëntie van elektrisch rijden.

Vermogen 

De recente uitvoering van de BMW X1 xDrive30e plug-in hybride is voorzien van een batterij met een capaciteit van 18 kWh. Dit resulteert in een autonomie van 78 kilometer. Bovendien biedt de mogelijkheid om de auto bij te tanken met benzine een uitgebreide actieradius.

Het opladen van de batterij van de BMW X1 xDrive30e kan op verschillende manieren plaatsvinden. Hoewel het langzaamste proces, is opladen via het stopcontact een optie. Een efficiëntere methode is het installeren van een laadpaal of wallbox thuis of op het werk, waardoor de batterij kan worden opgeladen tijdens periodes van niet-gebruik. Voor onderweg is het ook mogelijk om de batterij op te laden bij publieke laadstations. Het is echter belangrijk op te merken dat de BMW X1 xDrive30e plug-in hybride niet kan worden opgeladen via een DC-snellader, net zoals de meerderheid van de plug-in hybride voertuigen.

Hoelang duurt het om de batterij op te laden?

LaadpuntVermogenTijd
Stopcontact2,3 kW7u 50m
Smart Cable3 kW6u
1-phase AC 7.4 kW2u 30m
3-phase AC 11 kW1u 36m

Hoe kan ik opladen?

De BMW X1 werkt met de Europese standaard-aansluiting  type 2
Let op: de laadsnelheden kunnen variëren afhankelijk van het laadstation en de omstandigheden. 


.

Geschikte laadstations

Pluginvest raadt aan om zowel thuis als op het werk een 1-fasige, 7,4kW laadpaal te plaatsen. Wel is het interessant om al een krachtigere laadpaal (vb 3-fasig om 11kW of 22kW) aan te schaffen en zo al klaar te zijn voor uw toekomstige volledig elektrische wagen (met meer laadvermogen). Wanneer u ook geïnteresseerd bent om onderweg op te laden raadt Pluginvest aan om een laadpas aan te schaffen voor publieke laadpalen.

Alfen Eve Single Pro

De Eve Single Pro-line is een slimme laadoplossing en is optimaal geschikt voor particuliere en semi-openbare locaties.
Zaptec GO

Dé oplossing om comfortabel thuis uw auto op te laden. 

Elektrische modellen

Ontdek hier meer elektrische auto's en hun specificaties

Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.