BMW X5 45E thuis opladen

BMW X5 45E plug-in hybride thuis opladen

BMW heeft al verschillende elektrische en plug-in hybride modellen op de markt gebracht. De BMW X5 45E plug-in hybride is ondertussen de tweede hybrideversie van de populaire SUV. Naast het rijbereik dat drastisch is gestegen van 31 kilometer naar 86 kilometer (WLTP), is het aantal cilinders gestegen van 4 naar 6. Daarnaast heeft de wagen ook enkele interieurupgrades gekregen. Bent u benieuwd naar de laadmogelijkheden van deze wagen, lees dan zeker dit artikel.


Vermogen van de batterij

De nieuwe versie van de BMW X5 plug-in hybride heeft een batterijcapaciteit van 24kWh. Hiervan is 20,9kWh bruikbaar. Dit zorgt voor een autonomie van 86 kilometer (WLTP). Daarnaast kan u de wagen bijtanken met benzine (geen dieselversie beschikbaar) om een langere actieradius te bekomen. De batterij van de BMX X5 45E kan u opladen op verschillende manieren. De wagen kan opladen via het stopcontact, dit is wel de traagste manier om de batterij van de wagen op te laden. Daarnaast kan u ook een laadpaal of wallbox installeren om de BMW X5 45E op te laden. De laadpaal wordt dan bij u thuis of op het werk geïnstalleerd zodat de batterij kan opladen terwijl de auto niet gebruikt wordt. Wanneer u onderweg bent en u batterij is bijna leeg kan u ook altijd opladen aan een publiek laadstation. Volledig elektrische wagens kunnen ook opladen via een DC-snellader. De BMW X5 45E plug-in hybride kan echter niet opladen via een DC-snellader, net zoals de meeste plug-in hybride wagens.


Hoelang duurt het om de batterij van een BMW X5 45E plug-in hybride op te laden?

De laadsnelheid zal afhangen van de manier waarop de batterij wordt opgeladen. De BMW X5 45E laadt trager op aan een stopcontact dan aan een laadpaal. Via het stopcontact zal het +/-9 uur duren om de batterij van de wagen volledig op te laden. Wanneer u gebruik maakt van een laadpaal, kan de BMW X5 45E opladen in minder dan 6 uur. Dit is niet snel vergeleken met andere plug-in hybride modellen maar de BMW beschikt wel over een grotere batterij en een betere autonomie. Eén nadeel is dat de BMW X5 45E enkel kan opladen via een 1-fasige aansluiting en maximaal kan opladen aan 3,7kW. Een laadpaal met 3-fasige aansluiting, en het daarbij horende hogere laadvermogen is dus niet mogelijk. Een voordeel hieraan is dat elk huishouden over een 1-fasige aansluiting beschikt. Elk gezin kan dus een laadpaal voor een BMW X5 45Eplaatsen.

Zoals u ziet gaat laden via een laadpaal aanzienlijk sneller dan laden via het stopcontact. Maar een laadpaal heeft nog tal van andere voordelen, lees ze hier.

Hieronder vindt u een overzicht van de laadsnelheid bij verschillende types aansluitingen.


Hoe opladen?

De BMW X5 45E werkt met de Europese standaard-aansluiting type 2. Wanneer u de BMW X5 45E wil opladen via het stopcontact of een laadpaal heeft u zo’n stekker nodig.


De aansluiting om op te laden bevindt zich vooraan aan de linkerkant van de wagen. Wanneer u een laadpaal thuis of op het werk wil installeren is het belangrijk om daar rekening mee te houden.


Ons advies

Pluginvest raadt voor de BMW X5 45E aan om zowel thuis als op het werk een 1-fasige, 7,4kW laadpaal te plaatsen. Dit type laadpaal kan echter opladen aan een hoger vermogen dan de BMW X5 45E aankan. Wel is het interessant om al een krachtigere laadpaal (vb 3-fasig om 11kW of 22kW) aan te schaffen en zo al klaar te zijn voor uw toekomstige volledig elektrische wagen (met meer laadvermogen). Wanneer u ook geïnteresseerd bent om onderweg op te laden raadt Pluginvest aan om een laadpas aan te schaffen voor publieke laadpalen. De laadpas die Pluginvest aanbiedt werkt met een forfaitaire kost per maand (andere verdelers van laadpassen rekenen een toeslag per geladen kWh) en kan gebruikt worden in meer dan 150.000 publieke laadstations in Europa.

Hebt u nog vragen of bent u geïnteresseerd in een laadpaal bij u thuis of op het werk, dan kan u altijd contact opnemen met Pluginvest voor vrijblijvend advies.

Twijfelt u nog over het type wagen dat u wil aanschaffen? Ontdek hier de oplaadcapaciteiten van andere populaire elektrische en plug-in hybride wagens:


Volledig elektrische modellen

Plug-in hybride modellen

Tesla Model S

Mercedes GLC 300e 

Tesla Model X 

Mercedes GLE 350de 

Tesla Model Y 

BMW X5 45e 

Tesla Model 3

Ford Kuga 

Volvo XC40 P8 Recharge 

 

Renault ZOE 

 

Jaguar I-Pace

 

Volkswagen e-Golf 

 

Nissan Leaf

 

Hyundai Kona Electric 

 

BMW i3 

 

Audi e-tron 

 

Polestar 2 

 

Ford Mach-E

 

Volkswagen ID.3 1ST 

 

Volkswagen ID.4 1ST 

 

Aiways U5 (tijdelijk onbeschikbaar)