Citroën e-Berlingo: hoe opladen en specificaties

50 kWh
batterij
280 km
actieradius
 €41.000
prijs

De Citroën e-Berlingo is de elektrische versie van de geliefde Berlingo-bestelwagen van Citroën. Deze wagen biedt een duurzame en efficiënte mobiliteitsoplossing voor zowel bedrijven als particulieren die behoefte hebben aan een ruime en praktische bedrijfswagen. Met zijn indrukwekkende laadvermogen en comfortabel interieur is deze auto een veelzijdige keuze voor allerlei transportbehoeften.

Vermogen

De batterij van de E-Berlingo heeft een capaciteit van 50 kWh. Dit vertaalt zich in een theoretisch rijbereik volgens de WLTP van 280 kilometer met een maximale actieradius van 355 km (in de stad bij zachte temperaturen).

Hoelang duurt het om de E-Berlingo op te laden?

De batterij van de E-Berlingo kan je opladen op verschillende manieren. De wagen kan opladen via het stopcontact, dit is wel de traagste manier om de batterij op te laden. Daarnaast kan je ook een smartcable of geavanceerd laadstation gebruiken voor een snelle en gebruiksvriendelijke laadervaring. 

Met de tabel hieronder kan je verschillende laadpunten en hun vermogen bekijken, alsook hoelang het duurt om de E-Berlingo op te laden. of gebruik deze handige laadtijd calculator om de laadtijd van elke full-electric en plug-in hybrid te ontdekken.

LaadpuntMax. vermogenTijd
Stopcontact2.3 kW25u 45m
1-phase AC3.7 kW16u
3-phase 11 kW5u 30m
CCS 50 kW50 kW49 min
CCS 150 kW110 kW28 min

Hoe kan je de E-Berlingo opladen?

Je kan de elektrische Citroën E-Berlingo opladen met een type 2 stekker of een CCS stekker voor snelladen.

        • Europese standaardaansluiting type 2

  • Snelladen met CCS

Type 2 stekker                CCS stekker


Geschikte laadstations

Pluginvest raadt aan om zowel thuis als op het werk een 1-fasige laadpaal te plaatsen. Wel is het interessant om al een krachtigere laadpaal (vb 3-fasig om 11kW of 22kW) aan te schaffen en zo al klaar te zijn voor jouw toekomstige volledig elektrische wagen. Wanneer je ook geïnteresseerd bent om onderweg op te laden raden we aan om een laadpas te kopen. Zo krijg je toegang tot meer dan 450.000 openbare laadstations in Europa.

Alfen Eve Single Pro

De Eve Single Pro-line is een slimme laadoplossing en is optimaal geschikt voor particuliere en semi-openbare locaties.


Zaptec Pro

De Zaptec Pro is een slim en efficiënt laadtoestel voor grote parkings van residenties, bedrijven of nieuwbouwprojecten.Zaptec GO

Dé oplossing om comfortabel thuis uw auto op te laden. 

Elektrische modellen

Ontdek hier meer elektrische auto's en hun specificaties

Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.