Renault 5 E-Tech (40kWh 95hp): hoe opladen en specificaties

40 kWh
batterij
400 km
actieradius
 € 25.000
prijs
     De nieuwe Renault 5 E-Tech is absoluut een opvallende verschijning. Met zijn kenmerkende retro design, knipoogt de auto naar het verleden, maar herbergt hij de modernste technologieën onder de motorkap. Het gestroomlijnde ontwerp en de compacte vorm maken het een perfecte keuze voor stadsvervoer. Maar laat je niet misleiden door zijn grootte, want onder de motorkap vind je de geavanceerde E-Tech-aandrijflijn, die zorgt voor een soepele en efficiënte rijervaring.


     De Renault 5 E-Tech is beschikbaar in drie verschillende vermogens: 

     • 52kWh en 150hp

     • 40kWh en 120hp

     • 40kWh en 95hp    

     Vermogen 

     De accu van de E-Tech heeft een capaciteit van  40 kWh, Dit vertaalt zich in een theoretisch rijbereik van  260 kilometer met een maximaal actieradius van 400 kilometer (in de stad bij zachte temperaturen).

     Hoelang duurt het om de batterij op te laden?

     De batterij kan je opladen op verschillende manieren. De wagen kan opladen via het stopcontact, dit is wel de traagste manier om de batterij op te laden. Daarnaast kan je ook een smartcable of geavanceerd laadstation gebruiken voor een snelle en gebruiksvriendelijke laadervaring. 

     Met de tabel hieronder kan je verschillende laadpunten en hun vermogen bekijken, alsook hoelang het duurt om de Renault 5 E-Tech op te laden. of gebruik deze handige laadtijd calculator om de laadtijd van elke full-electric en plug-in hybrid te ontdekken.

     LaadpuntMax. vermogenTijd
     Stopcontact
     2.3 kW20u 30m
     1-phase AC7.4 kW6u 30m
     3-phase AC11 kW4u 30m

     Hoe kan ik opladen?

     Je kan de Renault 5 E-Tech opladen met een Type 2 standaardaansluiting. Het is helaas niet mogelijk om dit model op te laden met een CCS lader.

        • Europese standaardaansluiting type 2

     Let op: de laadsnelheden kunnen variëren afhankelijk van het laadstation en de omstandigheden. 

     Geschikte laadstations

     Pluginvest raadt aan om zowel thuis als op het werk een 1-fasige laadpaal te plaatsen. Wel is het interessant om al een krachtigere laadpaal (vb 3-fasig om 11kW of 22kW) aan te schaffen en zo al klaar te zijn voor jouw toekomstige volledig elektrische wagen. Wanneer je ook geïnteresseerd bent om onderweg op te laden raden we aan om een laadpas te kopen. Zo krijg je toegang tot meer dan 450.000 openbare laadstations in Europa.

     Alfen Eve Single Pro

     De Eve Single Pro-line is een slimme laadoplossing en is optimaal geschikt voor particuliere en semi-openbare locaties.


     Zaptec Pro

     De Zaptec Pro is een slim en efficiënt laadtoestel voor grote parkings van residenties, bedrijven of nieuwbouwprojecten.


     Zaptec GO

     Dé oplossing om comfortabel thuis uw auto op te laden. 

     Elektrische modellen

     Ontdek hier meer elektrische auto's en hun specificaties

     Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.