3 handige tips bij het maken van een EV car policy

De overstap naar een elektrische vloot brengt de nodige uitdagingen met zich mee voor veel bedrijven. Wij geven  tips en tricks om deze transitie soepel te laten verlopen. In deze blog delen we enkele essentiële tips bij het maken van een aangepaste car policy voor elektrische auto's.

Zorg voor een goede voorbereiding

Voordat je als bedrijf de sprong waagt naar elektrische voertuigen, is grondige voorbereiding essentieel. Het aanpassen van de car policy is een eerste cruciale stap. Door duidelijke richtlijnen te formuleren, vermijdt je niet alleen onnodige problemen, maar maak je ook de overgang voor de hele organisatie veel eenvoudiger. Denk hierbij aan zaken zoals het proces van de transitie en het voorzien van laadstations bij werknemers thuis.

3 handige tips voor je car policy

De video heeft ondertiteling in 3 talen: NL, FR, ENG. Je kan de taal veranderen door op het wieltje te klikken.

 
 

1. Het proces

Maak duidelijke afspraken over het proces van de transitie naar elektrisch rijden, inclusief thuisinstallaties voor laadstations. Overweeg gespecialiseerde firma's om je te begeleiden bij dit proces en problemen te voorkomen.

2. Tariefafspraken

Een ander belangrijk aspect bij het implementeren van elektrisch rijden zijn tariefafspraken. Het terugbetalen van thuislaadsessies tegen CREG-tarieven is een veelgebruikte methode. Door deze afspraken vast te leggen in de car policy, voorkom je mogelijke discussies in de toekomst.

3. Kostenverdeling

Ten slotte is het cruciaal om duidelijkheid te scheppen over de kostenverdeling. Standaardpakketten voor thuisinstallaties zijn vaak inbegrepen, maar wat als er extra werkzaamheden nodig zijn? Wie draagt de kosten als een werknemer een laadstation op afstand van zijn woning wil plaatsen? Deze vragen zijn essentieel om te overwegen en vast te leggen in het beleid.


Elektrisch rijden biedt tal van voordelen voor bedrijven. Door goed voorbereid te zijn en duidelijke afspraken te maken, kan je de overgang naar elektrische voertuigen soepel laten verlopen.

Vergeet niet om onze eFleet-gids te downloaden voor meer tips en tricks.


Download de eFleet 2026 gids