EV-review: Lynk&Co 01

Lynk&Co 01

Lynk&Co is een relatief nieuw automerk dat in 2016 werd opgericht door Geely, een Chinese autofabrikant. Het merk werd opgericht met als doel een nieuwe benadering van mobiliteit te bieden, waarbij de focus ligt op het delen van auto's en de integratie van technologie.

Het eerste model van het merk is de Lynk&Co 01, een compacte SUV die in 2017 werd geïntroduceerd. Het ontwerp van de auto is modern en gestroomlijnd, met scherpe lijnen en een opvallende uitstraling. Je kan kiezen tussen een plug-in hybride of volledig elektrische motor. 

De Lynk&Co 01 is een bijzonder aangename wagen om mee te rijden: soepel, krachtig en comfortabel. Van zetelverwarming en een panoramisch open dak, tot de meest geavanceerde veiligheidsfeatures. 

Yannick Decruynaere • Partnership Manager bij Pluginvest

Indrukwekkende kenmerken

Een van de opvallende kenmerken van de Lynk&Co 01 is de connectiviteit van de auto. De auto is uitgerust met het Lynk&Co Connect-systeem, dat het mogelijk maakt om de auto op afstand te bedienen via een app op jouw smartphone. Met de app kan je de auto vergrendelen en ontgrendelen, de airconditioning bedienen en de locatie van de auto bekijken.

Een ander uniek kenmerk van Lynk&Co is het abonnementsmodel dat ze aanbieden. In plaats van een auto te kopen, kan je een abonnement nemen op een Lynk&Co-auto. Het abonnement omvat niet alleen de auto zelf, maar ook verzekering, onderhoud en reparaties, evenals toegang tot een reeks services zoals autodelen en het boeken van hotels en restaurants. 

Belangrijkste specificaties 

  • 69 km elektrisch rijbereik

  • 261 pk

  • 1,2l/100 km verbruik

  • van 0 tot 100 km/u in 8 sec

  • volledig opgeladen in 2,5 uur

  • Europese standaard-aansluiting type 2

Lovende feedback

Onze Partner Manager, Yannick, heeft de opportuniteit gekregen om met de Lynk&Co 01  Plug-in hybride rond te rijden. Hij heeft alvast lovende feedback: 

"De Lynk&Co 01 is een bijzonder aangename wagen om mee te rijden: soepel, krachtig en comfortabel. Het is een praktische wagen die uitgerust is met alle mogelijke opties. Een full-option wagen die ook nog eens heel praktisch is, want de wagen biedt een riante binnenruimte voor bestuurder en passagiers en heeft een heel behoorlijke koffer.  

Los van het comfort en de ruimte van de wagen, ben ik vooral heel positief verrast over het elektrisch rijbereik. Met een netto-accucapaciteit van 14.1 kWh haalt de Lynk&Co 01 makkelijk 69 km rijbereik.

Bovendien ben je dankzij deze mooie en opvallende verschijning nooit een grijze muis in het verkeer. En dat is ook leuk mee genomen." - Yannick, Partnership Manager

Kortom, de Lynk&Co 01 is een indrukwekkende auto met geavanceerde connectiviteit en prestaties, terwijl het abonnementsmodel een flexibele en handige manier biedt om toegang te krijgen tot een auto. 


 
 


Dit artikel delen: