Fastned laat zijn laadtarieven met 10% stijgen

Verhoogde laadtarieven bij Fastned 

Fastned heeft aangekondigd dat ze, vanwege o.a. de stijgende energieprijzen, genoodzaakt zijn om hun laadtarieven te verhogen. Het bedrijf, van de alom bekende snelladers, heeft al eens een dergelijke prijsstijging doorgevoerd in november vorig jaar. Maar nu zien ze zichzelf alweer genoodzaakt om de laadtarieven te doen stijgen en ze kunnen ook niet beloven dat dit de laatste keer zal zijn, gezien het huidige onstabiele klimaat. 

Hoeveel betaal ik nu bij Fastned?

In België betekent deze prijsstijging van de laadtarieven concreet dat men in plaats van € 0,69 per kWh, nu € 0,75 per kWh zal betalen aan de snellader. Dit komt neer op een stijging van 9%. Deze laadtarieven zijn van toepassing gebruikers van een Pluginvest laadpas. Indien je een Gold Membership hebt bij Fastned zelf, betaal je in plaats van € 0,45 per kWh nu € 0,50 per kWh. Deze stijging bedraagt maar liefst 11%. 

Ook in andere landen worden de laadtarieven verhoogd. Het is daarom altijd aangewezen om goed op voorhand te kijken welke laadtarieven er worden gehanteerd vooraleer jouw EV op te laden. 


Overzicht

VoordienNu (08/2022)
Standaard tarieven (voor Pluginvest laadpas)
€ 0,68 / kWh€ 0,75 / kWh
Gold Membership (n.v.t. voor Pluginvest laadpas) € 0,45 / kWh€ 0,50 / kWh