Google Maps: nieuwe update maakt het makkelijk om een laadpunt te vinden

Vergeten je elektrische wagen op te laden? Niet zeker of je genoeg batterij hebt om je route af te maken?  Met deze nieuwe functie van Google kan je met een gerust hart op de baan. 

Google kiest een laadstation voor je

De technologie-gigant kondigde aan dat je met de nieuwe update van Maps makkelijker een laadstation in de buurt kan vinden. Je kan in de app specifiëren welke soort lader je auto nodig heeft en dan filtert de app op gepaste laadstations. Als je toch liever bij een ander laadstation (eentje met een restaurant bijvoorbeeld) wilt stoppen, kan je dit met één knop simpelweg veranderen. Ook Pluginvest klanten met een publieke Charge@Public laadpas kunnen hier gebruik van maken! Voor wagens met het ingebouwde Google platform kan Maps vanaf nu ook automatisch berekenen wanneer je een laadstop moet inlassen en vindt hier ook meteen een geschikt laadpunt voor.

Bij EV’s die het ingebouwde Google platform hebben, wordt het moment dat je moet stoppen om op te laden bepaald aan de hand van een aantal factoren:

  • De huidige verkeerssituatie

  • Het batterijniveau van je auto

  • Het verwachte energieverbruik

Liever niet te veel tijd verliezen met opladen?

In de nieuwe update zal je kunnen filteren op 'fast-charging' waarbij Google je alleen de laadpunten laat zien met laders van 150 kilowatt en hoger. Hiermee zijn de meeste EV's in minder dan 40 minuten volledig opgeladen. In België is het op dit ogenblik enkel mogelijk om in de Google Maps app te filteren op laadstations die 50 kW of hoger bieden. Daarnaast kan je ook filteren op openingsuren van laadstations. 

Plaatsen met laadopties

Even snel opladen tijdens je wekelijkse supermarkt trip zal nu ook makkelijker worden. Je krijgt namelijk te zien welke laadpunten er beschikbaar zijn bij plekken zoals supermarkten, restaurants, hotels en meer...

Is dit ook voor mij beschikbaar?

De nieuwe update zal momenteel alleen beschikbaar zijn voor elektrische auto's met het ingebouwde Google platform. Onder andere de volgende merken hebben momenteel de functie beschikbaar in een aantal van hun EV modellen: Polestar VolvoFord en Renault. Maar je kan momenteel ook al met de Google Maps app op je smartphone of browser laadstations vinden, alleen zal je deze zelf moeten inplannen.

Alweer een manier om ‘range anxiety’ te minimaliseren! 


Share: 

Pluginsights

Kom hier alles te weten over de EV-Sector en vergaar nieuwe inzichten in de transitie naar eMobility.

Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.