Hoe maak je een laadstation op een veilige manier proper ? (7 tips)

Het schoonmaken van je EV laadstation is een belangrijke stap voor het behouden van de efficiëntie en veiligheid van je laadstation maar ook je elektrische auto. We duiken dieper in het onderwerp en delen enkele handige tips om je laadstation schoon te houden.

Tip 1: Ontkoppel je EV

 


Voordat je begint met het schoonmaken van je laadpaal, zorg ervoor dat je elektrische auto is losgekoppeld van het oplaadstation en het uitschakelt. Zorg ervoor dat er geen stroom meer door het laadstation komt. Veiligheid gaat altijd voor!

Tip 2: Afstoffen van het laadstation

Gebruik een zachte microvezeldoek om het oplaadstation af te stoffen. Vermijd het gebruik van schurende materialen die het oppervlak kunnen krassen.

Tip 3: Gebruik geen water

Een laadtoestel is waterbestendig en kan tegen een hevige regenbui. Maar dit is niet ideaal, gooi dus geen volle emmer water over je laadstation! Je kan wel met een vochtig doekje het laadstation afvegen als dit nodig is. Gebruik ook geen hogedrukreiniger, dit kan het toestel kapot maken!

Tip 4: Perslucht voor moeilijke plaatsen

Als er stof of vuil vastzit in de oplaadpoorten, kun je samengeperste lucht gebruiken om dit voorzichtig weg te blazen. Houd het busje rechtop om te voorkomen dat er vocht uitkomt.

Tip 5: Huishoudalcohol

Maak een doek vochtig met huishoudalcohol of isopropylalcohol en reinig voorzichtig het oppervlak van je laadstation. Dit helpt met desinfecteren en hardnekkig vuil (bv. stickers) te verwijderen.

Tip 6: Laat het laadstation volledig drogen 

Laat het oplaadstation na het reinigen volledig aan de lucht drogen voordat je je EV aansluit.

Tip 7: Kabelbeheer


Bron: Zaptec

Houd je laadkabels goed georganiseerd om te voorkomen dat ze in de war raken. Als er plooien in de kabel zitten, kan dit de werking beïnvloeden. Je kan je laadkabel bijvoorbeeld weghangen met een ophangbeugel.


Onthoud dat een proper laadstation niet alleen je apparaat in goede conditie houdt, maar ook zorgt voor een veilige omgeving om op te laden. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van je laadstation en zorgt voor een soepele laadervaring.
DelenUw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.