Nieuwe uitstootregels in lage-emissiezones

Momenteel gelden in alle Belgische lage-emissiezones (LEZ) min of meer dezelfde regels, maar vanaf 2025 zal dit niet langer het geval zijn. Terwijl steden zoals Antwerpen en Gent hun geplande verstrenging uitstellen, voert Brussel de voorwaarden wel aan, en introduceert Wallonië voor het eerst een LEZ op het hele grondgebied. Deze wirwar aan verschillende regels maakt het rijden met een oudere benzine of diesel auto moeilijk en kan zelfs leiden tot boetes.

Nieuwe uitstootregels in lage-emissiezones 

Deze nieuwe uitstootregels treden in werking vanaf 1 januari 2025.

Brussel
Brandstof Huidige situatie Vanaf 2025
Diesel Euronorm 5 of hoger Euronorm 6
Benzine Euronorm 2 of hoger Euronorm 3 of hoger
Vlaanderen
Brandstof Huidige situatie Vanaf 2025
Diesel Euronorm 5 of hoger Euronorm 6
Benzine Euronorm 2 of hoger Euronorm 3 of hoger
Wallonië
Brandstof Huidige situatie Vanaf 2025
Diesel Geen LEZEuronorm 4 of hoger 
Benzine Geen LEZEuronorm 4 of hoger
Check hier of je auto nog binnen mag in de lage-emissie zones:

Een elektrische auto kopen of lease is dé oplossing

Toegang tot alle lage-emissiezones: Met een elektrische auto hoef je je geen zorgen te maken over de veranderende regels van de lage emissie-zones. Elektrische wagens voldoen aan de strengste milieunormen die momenteel van kracht zijn en in de toekomst zullen gelden

💵 Besparen op kosten: Naast het vermijden van potentiële boetes, geeft het bezitten van een elektrische auto ook financiële voordelen. Elektriciteit is gemiddeld goedkoper dan traditionele brandstoffen, waardoor je per kilometer minder uitgeeft aan brandstof. Bovendien zijn er vaak belastingvoordelen, subsidies en lagere onderhoudskosten voor elektrische auto's, waardoor de TCO (total cost of ownership) voordeliger is op lange termijn

🌍Milieuvriendelijkheid: Elektrische voertuigen dragen niet bij aan luchtvervuiling en verminderen de uitstoot van broeikasgassen, waardoor ze ook een positieve bijdrage leveren aan ons milieu.

Met verschillende Belgische regio's die hun eigen uitstootregels implementeren voor lage-emissiezones, wordt het rijden met een oudere benzine- of dieselauto steeds moeilijker en kan het zelfs leiden tot boetes. Elektrische voertuigen bieden niet alleen toegang tot alle lage-emissiezones in België, maar ze zorgen ook voor kostenbesparingen en verminderen de impact op het milieu. Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.