Tesla Model S thuis opladen

Tesla Model S thuis opladen

De Tesla Model S wordt gezien als de luxesedan van de autoconstructeur. Er zijn twee versies van de Tesla model S beschikbaar, namelijk de ‘Performance’ en ‘Long range plus’ versie. De performance versie beschikt over een hogere topsnelheid, een snellere acceleratie, ludicrous mode, een carbon fiber spoiler en een verbeterde vormgeving van het interieur. Daarnaast komt er in 2021 een derde versie van de wagen, de Plaid versie. Deze nieuwe versie van de Tesla Model S zal een rijbereik hebben van boven de 840 kilometer (WLTP), een topsnelheid van 320 km/u hebben en zal van 0 naar 100 km/u optrekken in 2,1 seconden. Dit belooft! Wil u voorlopig meer weten over de laadmogelijkheden van de huidige modellen, lees dan zeker dit artikel.

Vermogen van de batterij

Beide modellen van de Tesla Model S beschikken over een werkelijke batterijcapaciteit van 95 kWh. Dit vertaalt zich in een theoretisch rijbereik van 639 kilometer (WLTP) voor de performance versie en 652 kilometer (WLTP) voor de long range versie. Zoals u ziet is er maar een klein verschil in rijbereik tussen de 2 versies. Het werkelijke rijbereik van de wagens zal echter lager liggen omwille van de weersomstandigheden en het rijgedrag van de bestuurder. Waar het ‘long range’ model langer rijdt, zal het ‘performance’ model een hogere topsnelheid hebben, namelijk 261 km/u tegenover 250 km/u. Ook zal het performance model 2,5 seconden nodig hebben om van 0 naar 100 km/u gaan, het long range model zal hier 3,8 seconden nodig hebben.

U kan de Tesla Model S op verschillende manieren opladen: via een gewoon stopcontact, via een (publieke) laadpaal thuis en op het werk, of via een DC-snellaadpaal.

Hoelang duurt het om de batterij van een BMW X5 45E plug-in hybride op te laden?

De traagste manier om de Tesla Model S op te laden is via het stopcontact. Het zal ongeveer 2 dagen duren om de auto volledig op te laden via het stopcontact. Daarom kan u dus beter een laadpaal installeren om zo de laadtijd te verkleinen. Gebruikt u een laadpaal met een vermogen van 22 kW, dan kan u laden met een vermogen tot maximum 17 kW (dit is het maximum laadvermogen van de Tesla Model S). De Tesla Model S zal dan opgeladen zijn in ongeveer 6 uur. Dit is perfect voor wanneer u veel onderweg bent en u wagen graag ’s nachts oplaadt. Gebruikt u een laadpaal met vermogen van 22 kW, dan moet u beschikken over een 3-fasige netaansluiting. Het is niet overal mogelijk om 3-fasen aan te sluiten, soms kan u enkel 1-fasig aansluiten, wat de laadtijd zal verlengen. Via een laadpaal met 1-fasige aansluiting zal de Tesla Model S ongeveer 13 uur nodig hebben om volledig op te laden. Merk hier wel op dat u na 13 uur terug een rijbereik heeft van + 600 kilometer (WLTP), hiermee kan u een aanzienlijke afstand afleggen, veel meer dan andere elektrische modellen.

De verschillende versies hebben dezelfde batterijcapaciteit en laadvermogen. De laadtijd en laadsnelheid zal dus nagenoeg hetzelfde zijn en wordt dus ook op dezelfde manier berekend.


Hoe opladen?

De Tesla Model S werkt met de Europese standaard-aansluiting type 2. Wanneer u de Tesla Model S wil opladen via een laadpaal heeft u zo’n stekker nodig. Om de wagen aan te sluiten aan een snel-laadpaal wordt een CCS-aansluiting gebruikt.De aansluiting om op te laden bevindt zich achteraan aan de linkerkant van de wagen. Wanneer u een laadstation thuis of op het werk wil installeren is het belangrijk om daar rekening mee te houden.


Ons advies

Pluginvest raadt voor de Tesla Model S aan om zowel thuis als op het werk een 22kW laadstation te plaatsen. Om zo’n laadstation ten volle te benutten, moet u wel beschikken over een 3-fasige aansluiting in uw elektriciteitskast. Het is niet in alle woningen mogelijk om 3-fasen aan te sluiten. Wanneer dit niet mogelijk is zal u moeten opteren voor een laadstation met een 1-fasige aansluiting, of een 3-fasig laadstation (voorlopig) 1-fasig aansluiten. Dit zal de laadtijd uiteraard verlengen.

Een andere oplossing is het plaatsen van een DC-snellader. Hiervan zijn zowel compacte wand- of paaltoestellen van 15kW of 30kW als grote toestellen met een vermogen tot 350kW mogelijk. De Tesla Model S zal echter nooit meer dan 200kW per uur opladen. Doorgaans zijn de DC-snelladers een pak duurder en wordt er meestal gekozen voor een gewone (AC) laadpaal.

Wanneer u ook geïnteresseerd bent om onderweg op te laden raadt Pluginvest aan om een laadpas aan te schaffen voor publieke laadpalen. De laadpas die Pluginvest aanbiedt kan gebruikt worden in meer dan 150.000 publieke laadstations doorheen Europa. Daarboven kan u ook gebruik maken van de publieke snel-laadpalen wanneer u ze nodig heeft.

Hebt u nog vragen of bent u geïnteresseerd in een laadpaal bij u thuis of op het werk, dan kan u altijd contact opnemen met Pluginvest voor vrijblijvend advies.

Twijfelt u nog over het type wagen dat u wil aanschaffen? Ontdek hier de oplaadmogelijkheden van andere populaire elektrische wagens:

Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.