FACILITY - DEVELOPMENT

Our Approach

There is nothing more convenient than charging your car at home in the evening. But this is often a challenge in small and large residential and non-residential car parks. That is why we offer you an all-round solution for charging your electric car. Pluginvest puts quality and good service at the top of the list of priorities. Not only do we take care of the installation, but also the management and billing of the energy consumption!

     Facility Range

     Our Products

     Discover our Facility solutions with their complementary products for your residential parking lot.

     Our Services

     Discover our Facility solutions with their complementary products for your residential parking lot.

     References

     Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.
     Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

     Een laadstation zorgt er voor dat je tot 10x sneller kan opladen in vergelijking met een gewoon stopcontact. Bovendien zorgt de extra beveiligingscomponenten in de laadstations van Pluginvest ervoor dat er steeds veilig geladen wordt en dat ook de standaard lekstroombeveiligingen in uw woning (differentieel) correct blijven werken. 

     Een laadstation biedt ook de mogelijkheid om jouw energieverbruik apart te meten en eventueel door te rekenen aan jouw werkgever. De slimme laadstations van Pluginvest kunnen bovendien het vermogen van het opladen sturen in functie van het verbruik van uw woning of productie van uw zonnepanelen. Dit is allemaal niet mogelijk via een gewoon stopcontact. Veelvuldig gebruik van dit type laders wordt dan ook afgeraden door de meeste autofabrikanten en in de internationale normering.

     Ondanks hoge elektriciteitsprijzen en olieprijzen, zijn elektrische auto’s nog steeds goedkoper te ‘tanken’ dan hun traditionele tegenhangers. Het elektriciteitstarief in België verschilt sterk van locatie tot locatie. Particulieren betalen ca. €0,26/kWh. Bedrijven met een middenspanningsaansluiting betalen ca. €0,12/kWh. Publieke laadpalen hanteren gemiddeld een tarief van €0,40/kWh.

     Rekenvoorbeeld:

     Laten we een voorbeeld nemen van een elektrische auto met een lege accu en 12 kWh vermogen. In de meeste gevallen zal deze auto tussen de 60 en 80 km op één laadbeurt kunnen rijden. In dit geval zal het opladen thuis 12 x 0,26 = € 3,12 kosten. Dit betekent dat het stroomverbruik per km slechts € 0,03 tot € 0,04 bedraagt. Bij bedrijven zal het (een stuk) goedkoper zijn, publiek laden is duurder.

     Het tarief voor de elektriciteit die u via een laadpaal verbruikt hangt af van het type laadpaal, de Charge Point Operator (CPO) en de Mobility Service Provider (MSP).

     Type laadpalen:

     1. Publieke laadpalen: hier bepaalt de CPO het tarief. Gemiddeld bedraagt dit €0,40/kWh (incl BTW) in België.

     2. Semi-publieke laadpalen: bij laadpalen die aangesloten zijn op een netaansluiting van het gebouw wordt het tarief veelal bepaald door de klant en eigenaar van de laadpaal. Bij Pluginvest bepalen zij zelf het tarief voor de eindklant. Gemiddeltd bedraagt dit €0,20-€0,40/kWh (incl BTW) in België.

     3. Privé laadpaal als particulier: hierbij worden geen kosten in rekening gebracht. Het extra elektriciteitsverbruik komt gewoon mee op uw elektriciteitsafrekening van uw energieleverancier en u betaalt het energietarief volgens uw contract. Gemiddeld bedraagt dit €0,26/kWh (incl BTW) in België.

     4. Privé laadpaal als werknemer: u betaalt het extra elektriciteitsverbruik als werknemer/particulier via uw energieleverancier. Pluginvest kan deze kosten via uw werkgever als onkostenvergoeding terugbetalen aan u als werknemer. Hiervoor wordt het gemiddelde elektriciteitstarief in België gebruikt dat jaarlijks wordt herzien.


     Bij publieke en semi-publieke laadpalen worden de tarieven soms vermeerderd met een marge die de CPO en/of MSP op deze tarieven hanteren. Een marge van 10% is hierbij niet ongebruikelijk in de sector. Pluginvest hanteert hierbij een transparante prijszetting zonder een extra marges op de tarieven die door zijn klanten of partner-netwerken worden bepaald. Zo houden we het tarief voor de eindgebruiker laag en versnellen we de transitie naar elektrische mobiliteit.


     De markt van elektrische mobiliteit bestaat uit verschillende partijen. Er is de Charge Point Operator (CPO) en de Mobility Service Provider (MSP). De CPO zorgt voor de levering van de oplaadpunten, de installatie en het onderhoud van de oplaadpunten. De MSP verkoopt mobiliteitsproducten en -diensten via de laadpas of token. In de meeste gevallen is dit een abonnement op het opladen, de bijbehorende oplaadkaart en/of de app en de betaling van jouw laadsessies.

     Pluginvest is zowel als CPO als MSP actief.

     Bij Pluginvest worden de laadtarieven steeds bepaald door de eigenaar of klant van de laadpaal. De klant bepaalt deze in functie van zijn eigen elektriciteitstarief, de marktprijzen voor semi-publiek of publiek laden en zijn investering in de laadinfrastructuur. U hebt hier als klant een vrije keuze in. Pluginvest adviseert wel om deze tarieven laag te houden om zo de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen en zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om bij u te komen opladen. De marktprijs voor semi-publiek laden ligt van gemiddeld op €0,40/kWh (incl BTW).

     Pluginsights

     Discover all the most recent developments in the EV industry and get new insights into the switch to eMobility. (Notice: Our blog is only featured in Dutch at this time. Our apologies.)

     Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.