Tesla Model Y: hoe opladen en specificaties

75 kWh
batterij
505 km
actieradius
€ 44,990
prijs

Deze volledig elektrische wagen is de crossover variant van de Tesla Model 3. De Tesla Model Y zal beschikbaar zijn in twee versies, de ‘Long Range’ versie en de ‘Performance’ versie. De Performance versie zal beschikken over een hogere topsnelheid namelijk, 241 km/u tegenover 217 km/u. Ook zal de Performance versie sneller optrekken. De performance versie trekt op van 0 naar 100 km/u in 3,7 seconden, de Long Range versie zal hier 5,1 seconden over doen.   

Wat is het bereik?

Beide uitvoeringen van de Tesla Model Y beschikken over een batterijcapaciteit van 75 kWh, hiervan is 72,5 kWh bruikbaar. Dit vertaalt zich, voor de Long Range versie in een theoretisch rijbereik van 505 kilometer (   WLTP ). De Performance versie zal beschikken over een theoretisch rijbereik van 480 kilometer (WLTP). Het werkelijke rijbereik van de wagen zal echter lager liggen omwille van weersomstandigheden, de rijstijl en tal van andere factoren.

Hoelang duurt het om de batterij van een Tesla Model Y op te laden?

Laadpunt     Vermogen Tijd Snelheid
Stopcontact  2.3 kW 38u 30m 11 km/u
1-phase 16A  3.7 kW 24u 18 km/u
3-phase 16A  11 kW 8u 15m 53 km/u
CCS 50 kW DC 50 kW 74 min 240 km/u
Supercharger V2  150 kW 33 min 550 km/u
Supercharger V3 250 kW 27 min  670 km/u

Hoe kan ik opladen?

De Tesla Model Y werkt met de Europese standaard-aansluiting  type 2 Let op: de laadsnelheden kunnen variëren afhankelijk van het laadstation en de omstandigheden.

        • Europese standaardaansluiting type 2

  • Snelladen met CCS.

Ons advies

Pluginvest raadt voor de Tesla Model Y aan om zowel thuis als op het werk een 22kW laadstation te plaatsen. Hoewel de Tesla Model Y oplaadt aan maximaal 11kW is het interessant om al zo’n laadpaal aan te kopen. De meerprijs is verwaarloosbaar en u bezit reeds het krachtigste AC laadstation. Om zo’n laadstation ten volle te benutten, moet u wel beschikken over een 3-fasige aansluiting in uw elektriciteitskast. Het is niet in alle woningen mogelijk om 3-fasen aan te sluiten. Wanneer dit niet mogelijk is zal u moeten opteren voor een laadstation met een 1-fasige aansluiting, of een 3-fasig laadstation (voorlopig) 1-fasig aansluiten. Dit zal de laadtijd uiteraard verlengen.  

Een andere oplossing is het plaatsen van een DC-snellader. Hiervan zijn zowel compacte wand- of paaltoestellen van 15kW of 30kW als grote toestellen met een vermogen tot 350kW mogelijk. De Tesla Model Y zal echter nooit meer dan 250kW per uur opladen. Doorgaans zijn de DC-snelladers een pak duurder en wordt er meestal gekozen voor een gewone (AC) laadpaal.  


Geschikte laadstations

Alfen Eve Single Pro

De Eve Single Pro-line is een slimme laadoplossing en is optimaal geschikt voor particuliere en semi-openbare locaties.


Zaptec Pro

De Zaptec Pro is een slim en efficiënt laadtoestel voor grote parkings van residenties, bedrijven of nieuwbouwprojecten.Zaptec GO

Dé oplossing om comfortabel thuis uw auto op te laden. 

Uw Dynamic Snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat u niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Wenst u nog meer info, neem dan gerust contact op.

Contacteer ons